Hans Goedkoop over de toekomst van het verleden bij A.S.V. Prometheus


LEIDEN, 20090331 -- Hans Goedkoop, bekend als presentator van het televisieprogramma Andere Tijden, spreekt op woensdagavond 8 april over de toekomst van het verleden. Niets heeft de laatste jaren zoveel toekomst als het verleden. Er is een canon en er komt een nationaal historisch museum om de cohesie van de samenleving te vergroten. Ook de burger zelf gaat op zoek naar zijn geschiedenis, bijvoorbeeld via stamboomonderzoek.

Hans Goedkoop is historicus, biograaf, literair criticus voor het NRC Handelsblad en presentator van het bekroonde Andere Tijden. Hij promoveerde in 1996 cum laude op een biografie van auteur Herman Heijermans.
Op 8 april is hij vanaf 20.30 uur te gast bij de culturele studentenvereniging Prometheus om een lezing te geven over de opgang van de geschiedenis. Hij zal dit doen aan de hand van zijn eigen ervaringen en geeft ons een voorproefje van wat ons te wachten staat. Wat te denken van onderzoek naar ons verleden in het DNA?
Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen. De lezing zal worden gehouden in het Lipsiusgebouw (aan Cleveringaplaats 1), zaal 005 te Leiden. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over de lezing of over Prometheus op www.asvprometheus.nl.





A.S.V. Prometheus