Ingezonden persbericht


Flip MinoHD beschikbaar in Benelux


- 's Werelds kleinste HD 'shoot & share' HD-camcorder die in je broekzak past -

Voorschoten, 8 april 2009 - De makers van FlipVideo, betaalbare en eenvoudig te gebruiken camcorders, introduceren vandaag de Flip MinoHD in Europa. De Flip MinoHD is een baanbrekend product. Het is de allerkleinste high definition camcorder ter wereld en weegt slechts 93 gram. Deze platte camcorder maakt het vastleggen en delen van HD-video eenvoudig en betaalbaar. De stijlvolle Flip MinoHD van Pure Digital Technologies die in de Benelux gedistribueerd wordt door NOW-Mobile neemt tot 60 minuten HD video op en is voorzien van de nieuwste FlipShare software. Deze geavanceerde 'on-board' software stelt consumenten in staat om de USB-arm van de camcorder in een USB-poort van een laptop of PC/Mac te steken en gelijk aan de slag te kunnen. Door middel van 'drag-and-drop' kunnen zodoende video's georganiseerd, bewerkt en direct gedeeld worden via YouTube, MySpace, AOL Video of via e-mail. De aanbevolen consumentenadviesprijs is Euro 259,95. De FlipVideo is vanaf begin volgende week breed te verkrijgen o.a. via http://www.digicamshop.nl/.

Deze nieuwe innovatie van Pure Digital Technologies bouwt voort op het succes van de immens populaire Flip Video camcorder productlijn. Sinds de lancering vorig jaar zijn er in totaal ruim 2 miljoen FlipVideo's over de toonbank gegaan. Het is momenteel de best verkopende camcorder in de Verenigde Staten.

Consumenten hebben de Flip massaal omarmd omdat het de belofte om eenvoudig, goedkoop en plezierig video's te maken waarmaakt. Een andere belangrijke succesfactor is dat de Flip MinoHD de eerste en enige HD camcorder is waarbij ruim aandacht aan het design is besteed. Met behulp van het Flip Video's next-generation personalisatieplatform op TheFlip.com kunnen consumenten kiezen tussen duizenden professionele designs of een eigen ontwerp voor de Flip Mino zonder bij te hoeven betalen. Bovendien hebben consumenten de mogelijkheid hun ontwerpen te delen op TheFlip.com en een zakcentje extra te verdienen voor zichzelf of goede doelen. De mogelijkheid van het personaliseren wordt echter pas later in Europa gelanceerd.

Flip MinoHD eigenschappen:

Gewicht: 93 gram

Resolutie: HD 720p

4 GB intern geheugen goed voor 60 minuten HD video opnametijd


1.5 inch anti-glare LCD-scherm

Interne, lithium ion batterij laadt op als de USB-arm verbonden is met de computer

One-touch opname met 2x digitale zoom

Aanraakgevoelige knoppen voor opname, terugspelen, snel vooruit, terugspoelen, pauze en verwijderen

FlipShare software:

On-board applicatie installeert gelijk wanneer deze wordt aangesloten op PC of Mac

Drag-and-drop interface voor eenvoudig browsen, terugspelen, organiseren en video-archivering

Geïntegreerde mogelijkheid om direct video's te uploaden naar bijv. YouTube, MySpace, en AOL Video

Gratis, ongelimiteerd e-mailen van video's en wenskaarten

Standaard filmbewerking, met de optie eigen muziek en tekst (titels/credits) toe te voegen

Capture van fotofragmenten van iedere standaard of HD- video

Bestellen van online Dvd's en deze overal ter wereld laten bezorgen

TV aansluiting voor direct bekijken (kabel inbegrepen)

Tripod bevestiging

Beschikbaar in zwart

Consumentenadviesprijs: Euro 259.95

# # #

Beeldmateriaal van de Flip MinoHD is te vinden op http://tinyurl.com/dk7a5z. Of bel even met Pride PR (071-568 00 28), ook voor reviewproducten.

Over NOW-Mobile BV.

NOW-Mobile BV is een handelsonderneming van mobile computing-producten en exclusief handelsagent van Palm Europe Ltd. in de Benelux. Het productportfolio voor consumenten, mobiele professionals en bedrijven van Palm bestaat o.a. uit Palm® smartphones, Palm handheld computers, software, diensten en accessoires. Meer informatie over NOW-Mobile BV is te vinden op:

www.NOW-Mobile.nl

Mediacontact:
Robbert Minderhoud

Pride PR

+31 71 5680028

robbert@pridepr.nl