Gemeente Lopik

Actiedag 'Agressie en Geweld' ook in Lopik

Maandag 6 april was de landelijk actiedag 'Agressie en Geweld'. Deze actiedag is gehouden op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vakbonden en past binnen een langer lopende actie van de vakorganisaties. Aanleiding vormt het nog steeds te vaak uiten van agressie en geweld jegens de werknemers van publieke taken.

Het doel van deze dag was om medewerkers bewust te maken dat agressie en geweld nooit normaal is. Medewerkers zijn opgeroepen elk incident te melden.

Intern is in de gemeentelijke organisatie op de actiedag aandacht besteedt aan deze doelen.

Een ander doel van de actiedag is om burgers op te roepen zich te gedragen. Dagelijks verleent de gemeentelijke organisatie diensten aan haar inwoners. Over het algemeen wordt dat gewaardeerd. Toch kan het gebeuren dat u ontevreden bent over de manier waarop de gemeente (de organisatie of een of meer personen die daar werken) zich tegenover u in een zaak heeft gedragen. U heeft bijvoorbeeld nog geen antwoord gekregen op uw brief, uw afvalcontainer is niet geleegd, u bent ontevreden over een geleverde dienst of u vindt dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Natuurlijk is en blijft ons streven dat we op basis van wederzijds respect met elkaar omgaan. Helaas komt het wel eens voor dat een dergelijke situatie ontaardt in ongewenst gedrag richting de ambtenaar.

De gemeente vraagt daarom u als inwoner om een situatie nooit te laten ontaarden in agressie en/of geweld. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik neemt zijn verantwoordelijkheid voor het personeel en tolereert daarom geen enkele vorm van ongewenst gedrag. Komt dit onverhoopt toch voor, dan zullen passende maatregelen getroffen worden. Onze focus is respect!