Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot maandag 6 april om 08:45 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Stad viert 75e verjaardag Anton Geesink

Anton Geesink wordt door de gemeente Utrecht in het zonnetje gezet. Onder andere vanwege zijn inzet om het Europese Jeugd Olympisch Festival in 2013 naar de stad te krijgen, krijgt de heer Geesink een feestelijke ontvangst op zijn 75e verjaardag.

Op maandag 6 april aanstaande wordt Anton Geesink door burgemeester Wolfsen en wethouder Sport de heer Janssen ontvangen in het Volksbuurtmuseum Wijk C aan de Waterstraat.

Geesink is één van de weinige Nederlanders die lid zijn van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Maar Geesink is en blijft ook een grote Utrechtse sporter die vele prijzen heeft gewonnen. Én sportambassadeur van de stad Utrecht. Zijn inzet, contacten en lobby- en relatienetwerk hebben uiteindelijk geleid tot het binnenhalen van het Europees Jeugd Olympisch Festival. Mede door zijn inspanningen komen er in 2013 3.300 jonge Europese topatleten in de leeftijd van 13 tot 18 jaar naar Utrecht om deel te nemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival.

Om Anton Geesink te bedanken én te feliciteren met een speciaal jubileumjaar hebben de gemeente Utrecht en het Volksbuurtmuseum Wijk C de handen ineen geslagen. Speciaal voor de gelegenheid is een zandsculptuur voor Geesink gemaakt. Dit kunstwerk wordt door burgemeester Wolfsen en Anton Geesink samen onthuld.