RTL Group

Op de tast naar liefde in nieuw RTL 5-programma Daten In Het Donker

Kun je verliefd worden op iemand zonder hem of haar gezien te hebben? Dat is de grote vraag in het nieuwe, spraakmakende programma Daten In Het Donker, dat vanaf maandag 6 april bij RTL 5 van start gaat. Drie vrijgezelle heren en drie single dames wonen van elkaar gescheiden onder één dak maar delen één gezamenlijke ruimte: de Donkere Kamer. Hier leren zij elkaar in het pikdonker beter kennen door slechts te luisteren, te voelen én te ruiken. De televisiekijker ziet ondertussen alles door de infrarood cameras. In dit unieke programma blijkt of echte liefde verder gaat dan alleen het uiterlijk. Na enkele spannende dates in het donker wordt het uiterlijk uiteindelijk onthuld door middel van een spot die de kandidaten om de beurt tien seconden belicht. Speelt uiterlijk echt geen rol en blijven zij bij hun gevoel of verlaten beiden teleurgesteld de villa? Daten In Het Donker wordt gepresenteerd door Renate Verbaan.

Wekelijks nemen zes nieuwe kandidaten plaats in een luxe villa die van alle gemakken is voorzien. Vol spanning wagen de vrijgezellen zich aan een eerste groepsdate waarna snel duidelijk wordt welke mannen en vrouwen voor elkaar gaan. Na enkele dates in het donker blijkt voor de koppels dat zij op grond van bepaalde kenmerken zijn gematcht door een computer. Brengt deze voorspelling de vrijgezellen aan het twijfelen of blijven zij liever bij hun zelfgekozen match-of-heaven? Wanneer de gevoelens van de dates wederzijds zijn, zien zij elkaars uiterlijk in de Donkere Kamer. Na deze bijzondere onthulling kunnen de twee elkaar in levende lijve in het volle daglicht ontmoeten, tenzij een van de twee net iets anders had verwacht van het uiterlijk en de villa in zijn eentje verlaat.

Uitzending RTL 5, maandag 6 april 2009, tussen 21.30 uur en 22.30 uur.
---

Noot aan de redactie: Fotomateriaal wordt direct achter dit bericht nagestuurd door RTL Nederland Mediadocumentatie, (035) 6718 553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland communicatie via tel. 035-671 8878 of via susanne.kolfschoten@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.