Gemeente Heumen

Erkenning voor maatschappelijke betrokkenheid in Malden

Op 6 april jl. is in Nijmegen de MVO Award uitgereikt door Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde. De jury koos uit de lijst van inschrijvingen drie organisaties die in aanmerking kwamen voor de hoofdprijs voor de ondernemer die zich het meest heeft onderscheiden door op een bijzondere manier invulling te geven aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. PLUS Verbeeten in het winkelcentrum Malden was met NEC en de uiteindelijke winnaar stichting de Zevenheuvelenloop, één van de drie genomineerden.

De hoofdprijs ging helaas aan PLUS Verbeeten voorbij maar het bedrijf ontving een luid applaus van de ruim 150 aanwezigen. Jan Verbeeten en Koen Verstegen namen de oorkonde en bloemen in ontvangst. Maatschappelijke betrokken ondernemen bestaat bij hun bedrijf bijvoorbeeld uit de verkoop van lokale en EKO producten, de sponsor zegelactie voor maatschappelijke organisaties, de muziekactie tijdens de Kerst voor het goede doel, enz.

De gemeente Heumen heeft zich aangesloten bij Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde om de uitwisseling van kennis, kunde en middelen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de regio Nijmegen, Beuningen, Wijchen en Heumen te bevorderen. Het doel is gezamenlijk projecten te realiseren die de leefbaarheid in de omgeving verder verhogen. Op 9 november as. vindt de volgende Beursvloer plaats, waar bedrijven en maatschappelijke organisaties (waaronder vrijwilligersorganisaties) weer met elkaar in contact worden gebracht om vragen en aanbiedingen te matchen.

De Maatschappelijke MeerWaarde is nog op zoek naar ondernemers die door middel van een financiële bijdrage officieel partner wil worden. Ook zijn bedrijven welkom om hun bijdrage te leveren tijdens de Beursvloer. U kunt zich aanmelden via de website www.demaatschappelijkemeerwaarde.nl.