Nederlandse Politiebond


NPB-ACTIE: GEEN GEWELD TEGEN POLITIE

Alle werknemers in Nederland hebben recht op een veilige werkplek. Daar hoort geen agressie en geweld bij. Maar politieagenten weten net als buschauffeurs, baliemedewerkers, brandweerlieden en ambulancepersoneel inmiddels dat dit helaas niet vanzelfsprekend is. We kunnen het inmiddels niet meer afdoen als incidenten. Het is een structureel probleem en treft tal van publieke functies in diverse sectoren. Reden genoeg om dit met alle werknemers luid en duidelijk een halt toe te roepen.

Actiedag maandag 6 april
Op maandag 6 april 2009 organiseert de FNV een landelijke actiedag. Met de andere FNV-bonden staat de NPB die dag om 12.00 uur symbolisch stil bij dit thema. Deze actiedag wordt onder meer gesteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, een aantal politici en andere FNV-bonden.

Drie belangrijke punten waarin we met de andere FNV bonden optrekken:
1.we accepteren geen agressieve of gewelddadige bejegening van politiemedewerkers

2.Een verbod op solo-optreden. Agenten mogen er op kritische momenten niet alleen voor komen staan.

3.We willen geen bezuinigingen die de capaciteit en daarmee de toezichthoudende taak verder onder druk zetten.

OPROEP: Sta op maandag 6 april om 12.00 uur met ons even stil bij agressie en geweld tegen werknemers in publieke functies!

Meld agressie en geweld
Doe meer en doe mee aan het grote FNV onderzoek naar agressie en geweld tegen werknemers en vul de enquête in via onderstaande link. Zo help je mee een landelijk beeld te krijgen van de ernst van de situatie. Belangrijke informatie om de urgentie van maatregelen aan te tonen.

Binnenkort ontvangen NPB-kaderleden meer informatie over deze actie

www.ikmeldagressie.nl

Gepubliceerd op 02 maart 2009 door Henri Swinkels.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2009.