Erasmus Universiteit Rotterdam

Nieuw studieprogramma Chinese Economy and Business

Het beste van twee werelden

De Rotterdam School of Management, Erasmus University en de opleiding Talen en culturen van China van de Universiteit Leiden starten in september 2009 de nieuwe eenjarige Master of Science Chinese Economy and Business. Het programma speelt in op de vraag binnen bedrijven naar afgestudeerden met goede vaardigheden op het gebied van bedrijfsmanagement én met grondige kennis van de Chinese economie, bedrijfssector en cultuur.

Het programma is een samenwerking tussen de Rotterdamse en Leidse universiteit en wordt gegeven door vooraanstaande Europese wetenschappers. De colleges worden deels in Rotterdam en deels in Leiden gegeven. Bij het initiatief hoort ook een `partnership programma', waarbij een netwerk wordt opgebouwd van bedrijven, hoogleraren, studenten en alumni. Doel is het faciliteren van stages voor studenten en het uitwisselen van informatie tussen alle belanghebbende partijen.

'De Master `Chinese Economy and Business' is bij uitstek geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in het opbouwen van gespecialiseerde kennis en vaardigheden binnen dit zakelijk kansrijke gebied, aldus mw.prof.dr. Barbara Krug, academisch directeur van het Business Master programma. 'Op dit moment is China direct verantwoordelijk voor 20 tot
25 procent van de economische groei in de wereld. Door de wereldwijde recessie gaat dat aandeel waarschijnlijk verder omhoog, misschien wel tot 30%. Daardoor worden Chinese bedrijven steeds selectiever bij het kiezen van een zakenpartner. Gesteund door hun rijkdom gaan ze `internationaal winkelen', waardoor zij meer aanwezig zijn binnen Europa. China heeft uiteraard voorkeur voor mensen die naast degelijke kennis van zaken van het bedrijfsleven ook over waardevolle, op hun land gerichte kennis beschikken.

Prof.dr. Axel Schneider, directeur van het Modern East Asia Research Centre uit Leiden: 'In de westerse wereld is de Master of Science opleiding `Chinese Economy and Business' uniek. De opgebouwde expertise wordt gecombineerd met economische theorieën en de praktijk in het bedrijfsleven. Onze studenten krijgen een opleiding waarbij de micro- en macro-economie van China wordt behandeld, maar ook de bedrijfscultuur, regionale economie en politieke en culturele achtergronden. Voor de opleiding wordt ook onderzoek gedaan in China door de studenten onder begeleiding van hiertoe gekwalificeerd personeel. Vervolgens krijgen ze de kans hun vaardigheden op de proef te stellen tijdens een stage.'
Meer informatie: www.rsm.nl/mscba/cheb en op www.masters.leidenuniv.nl