Gemeente Wervershoof


Wethouders geven uitleg op het schoolplein

06 apr 2009
Wethouders Ria Wilms en Piet Mosch gaven uitleg over de nieuwe multifunctionele accomodatie in Zwaagdijk-Oost. Een niet-alledaags gezicht. Bestuur en inwoners in discussie op locatie. Afgelopen donderdag was het zonovergoten speelplein van de Sint Jozefschool de plek waar collegeleden Ria Wilms en Piet Mosch uitleg kwamen geven. Onderwerp: de beslissing om op deze plek een multifunctionele accomodatie (MFA) te bouwen. Een nieuwe basisschool en een dorpshuis in één gebouw dat voldoet aan eisen die je daar anno 2009 aan mag stellen.

De belangstelling voor deze manier van uitleg was groot bij omwonenden. Er werd serieus gediscussieerd. Bewoners kregen ondermeer te horen dat er voldoende vierkante meters zijn voor de geplande nieuwbouw inclusief de noodzakelijke parkeergelegenheid. En ook dat serieus gekeken wordt naar eventuele verkeersgevaarlijke situaties bij de beoogde MFA. Daarvoor komt een apart verkeersplan.

Het programma van eisen, dat de ruimtelijke wensen van alle toekomstige gebruikers invult en waarmee straks een architect aan de gang kan, is de volgende stap. Zodra meer bekend is over de invulling van het plan doet de gemeente hierover verslag in de Binding. De werkgroep, die bestaat uit gebruikers en medewerkers van de gemeente, buigt zich daar in het vervolgtraject eveneens over. De sport- en gezelligheidsclubs die van de huidige locaties gebruik maken zijn de afgelopen jaren intensief bij de voorbereidingen betrokken. Naar alle waarschijnlijkheid start de bouw in 2010 en wordt deze in het zelfde jaar afgerond.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171