Gemeente Den Haag

Den Haag OpMaat bundelt gemeentelijke dienstverlening

Sinds 31 maart beschikt de gemeente over de afdeling Den Haag OpMaat, het loket voor ondermeer inburgering, schuldhulpverlening, sociaal-juridisch advies voorzieningen gehandicapten, huishoudelijke verzorging en armoedevoorzieningen.

Den Haag OpMaat is het resultaat van de bundeling van voorzieningen die voorheen apart werden aangeboden bij onder meer het Haags Startpunt Nieuwkomers (inburgering) en de Gemeentelijke Krediet Bank (schuldhulpverlening).

Uniek
Den Haag OpMaat biedt Hagenaars op een unieke wijze haar dienstverlening aan. Met behulp van een brede intake wordt gekeken wat de klant nodig heeft om mee te doen aan de Haagse samenleving. Zo wordt bij de intake inburgering bekeken of de klant ook schulden heeft, of wel voldoende gebruik maakt van de minimaregelingen. Den Haag OpMaat heeft tevens een aanpak ontwikkeld voor Hagenaars die op meerdere gebieden problemen hebben. Met de multidisciplinaire aanpak zorgt Den Haag OpMaat voor een netwerk, waar alle hulpverlenende instanties die betrokken zijn bij een klant, samenwerken aan het oplossen van problemen. Op dit moment werken 12 hulpverlenende instanties samen met Den Haag OpMaat. Nieuw is ook een service voor klanten die in de bureaucratie dreigen vast te lopen. De klant wordt niet losgelaten totdat een oplossing geboden is. Te denken valt aan klanten die met spoed een stalling voor een scootmobiel, of een traplift nodig hebben.

Dichtbij
Hagenaars kunnen via de stadsdeelkantoren bij Den Haag OpMaat terecht.

Via de website www.denhaagopmaat.nl kunnen zij op elk gewenst moment informatie over het aanbod WMO-voorzieningen, financiële en juridische hulp, minimaregelingen, schuldhulpverlening en
inburgeringsvoorzieningen opzoeken of een aanvraag indienen. Den Haag OpMaat zoekt de klanten actief op. Het wervings- en promotieteam van Den Haag OpMaat gaat de wijken in en zoekt doelgericht naar klanten die willen inburgeren, of gebruik kunnen maken van WMO-voorzieningen en of minimaregelingen.

Den Haag OpMaat mikt op zo'n 60.000 klanten, met name in de gebieden Escamp, Laak en Schilderswijk.