KNHS


Antoinette te Riele wint KNHS-Imperial Riding Cup in Hulten 6 april 2009

HULTEN (KNHS) Op zaterdag 4 april kwamen 34 dressuurcombinaties aan start op het buitenterrein van Hippisch Centrum Hulten voor de vijfde competitiewedstrijd van de KNHS-Imperial Riding Cup. De overwinning ging net als in Harmelen met één procent verschil naar Antoinette te Riele (Weert) met de pony Danny Boy B met 72,22%. De combinatie Dana van Lierop (Lierop) met Equestricons Lord Champion werd tweede met 71,02%.

Maria van den Dungen (Amsterdam) plaatste zich met Rembrandt D.D.H. met 70,46% als derde. Antoinette te Riele werd met haar andere pony Golden Girl vierde met 70,00%. Zij bleef Anne Meulendijks (Heeze) met Boticelli voor, die met 68,89% vijfde werd. Ook Dana van Lierop en Maria van den Dungen scoorden met hun tweede ponys. Met Wengelos Ricardo werd Dana van Lierop zesde en Maria van den Dungen eindigde met Majos Cannon als zevende. De achtste en negende plaats waren voor Jasmijn Linthorst (Wenum-Wiesel) met Wester Aikemas Adios en Justine Mudee (Laren NH) met Wonderboy.

De ontknoping van de dressuurcompetities voor ponycombinaties op Z2-niveau nadert. Op zondag 14 juni staat de laatste selectiewedstrijd gepland in Aerdenhout. Daarna wordt duidelijk welke twaalf combinaties zich kwalificeren voor de finale in Almelo. Op dit moment gaat Antoinette te Riele (Weert) met Danny Boy B aan de leiding in het tussenklassement, gevolgd door Dana van Lierop (Lierop) met Equestricons Lord Champion.

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities > KNHS-Imperial Riding Cup 2008/2009