Gemeente Papendrecht


2 april 2009

Delegatie uit Blomberg te gast in Papendrecht
Op 6 en 7 april is een delegatie uit Blomberg te gast in Papendrecht. De gemeente Blomberg heeft een prijs gewonnen met het Marketingplan `Nelke küsst Tulpe': de anjer (van Lippe) kust de Hollandse tulp. Het plan is gebaseerd op het idee dat Blomberg de marketing wil baseren op de relatie met Nederland. Als partnergemeente wil Papendrecht graag Blomberg helpen om de ideeën op het gebied van Shared Space, een visie op de inrichting van de openbare ruimte, de inrichting van een Hollandse winkel en andere aspecten van de plannen van Blomberg te verwezenlijken.
De delegatie bestaat uit Katrin Bünten, Rainhard Quante (van Blomberg Marketing), Wolfgang Waldow van de Blombergse jumelagecommissie und Uwe Praschak van de gemeente Blomberg.

Wmo-adviesraad vergadert dinsdag 21 april om 14.00 uur Dinsdag 21 april vergadert de Wmo-adviesraad van Papendrecht vanaf 14.00 uur in het gemeentehuis. De vergadering is openbaar. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. Inwoners van Papendrecht, die willen inspreken over onderwerpen gerelateerd aan de Wet maatschappelijke ondersteuning, kunnen spreekrecht aanvragen.

Wilt u een vergadering bijwonen (minimaal 3 werkdagen voor de vergadering aanmelden) of spreekrecht aanvragen (dit kan tot tien minuten voor aanvang van de vergadering), kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris Paula van de Winckel, telefoon (078) 641 89 11 of email: p.vdwinckel@papendrecht.nl.

Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u wilt inspreken.
De agenda (en bijlagen) ligt vanaf woensdag 15 april ter inzage op de leestafel in de hal van het gemeentehuis en is te raadplegen via www.papendrecht.nl. Op de website vindt u ook meer informatie over de Wmo-adviesraad.

10.000ste melding gemeentelijk Meldpunt
Bij het Papendrechtse gemeentelijk Meldpunt is eind maart de 10.000ste melding binnengekomen. De heer en mevrouw Van der Tak kregen ter gelegenheid daarvan een bos bloemen overhandigd van wethouder André van Leeuwen.
De heer Van der Tak maakte gebruik van het Meldpunt om de gemeente erop attent te maken dat op de parkeerplaats bij de Kooyhaven steeds meer auto's parkeren zonder vergunning. Hierdoor kan hij vaak zijn vrachtauto niet kan parkeren, terwijl hij daar wel vergunning voor heeft.
De gemeentelijke handhavingsmedewerker heeft naar aanleiding van de melding contact opgenomen met de politie die hier extra op gaat letten en zonodig zal verbaliseren.

Wilt u ook een melding doen over veili gheid, leefbaarheid, wegen, groen en onderhoud? Dat kan digitaal via het Meldpunt op www.papendrecht.nl, telefonisch via 078-6418911 of persoonlijk bij de receptie in het gemeentehuis. een melding over doen: aan de receptie in het gemeentehuis of via 078-6418911.

Kies voor Hart en Sport
Ook dit jaar kunnen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool met het project `Kies voor Hart en Sport in sportverenigingen' weer kennismaken met sport. Bij tien sportverenigingen in Papendrecht kunnen de leerlingen kennismaken met atletiek, handbal, judo, karate, skaten, skeeleren, streetdance, teakwondo, voetba l en wedstrijdzwemmen. De cursussen lopen door tot de meivakantie (tijdens de Pasen zijn er geen cursussen).
Het werk aan het tennispark van PTC duurde door de weersomstandigheden langer dan voorzien. De tenniscursussen konden hierdoor niet doorgaan. Het bestuur van PTC heeft in overleg met de tennisleraren besloten om daarom op zaterdag 30 mei een clinic op het tennispark van PTC te organiseren voor alle gedupeerde tennisdeelnemers van Kies voor Hart en Sport. Tijdens de clinic komen de lessen, die de deelnemers anders zouden krijgen, ook aan bod. Het begint om 13.30 en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Meer informatie
Het Kies voor Hart en Sport project is een initiatief van de gemeente Papendrecht. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Heidy van Dam, sportconsulente van de gemeente Papendrecht, telefoon (078) 641 83 12 of e-mail: h.vdam@papendrecht.nl

Gratis compost uit uw eig en gft-afval
Van 14 tot en met 17 april kunnen inwoners van Papendrecht tussen 9.00 en 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur gratis compost ophalen op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan. Neem een schep mee, zodat u de compost zelf in een aanhanger of meegebrachte zak kunt scheppen. De gemeente houdt deze actie samen met HVCcompostering als blijk van waardering voor gft-inzameling door Papendrechters. De beschikbaar gesteld compost komt uit het groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Door dit te gebruiken in de tuin, hergebruiken inwoners van Papendrecht eigen afval op een nuttige manier. Met deze actie doet de gemeente iets terug voor inspanningen van Papendrechters om afval te scheiden. Iedere volle groene bak van 140 liter die inwoners aanbieden, staat gelijk aan zo'n 15 tot 20 kilo compost.

Goedkoop, goed voor milieu en bodem
Er zijn genoeg redenen om gft apart in te zamelen. Het verwerken van gft tot compost is bijvoorbeeld goedkoper dan verbranding, zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart grondstoffen. Alleen van goede kwaliteit gft kan compost worden gemaakt, die kan worden gebruikt als bodemverbeteraar. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Compost is goed voor zowel zand- als kleigrond. Ook gaat compost bodemziekten tegen. Maar met compost kan meer. Vergisting van gft zorgt bijvoorbeeld voor biogas, dat gebruikt kan worden om auto's te laten rijden of - in de toekomst - mee te koken. Een ton gft is goed voor 100 kubieke meter biogas (1300 autokilometers). Door afval te scheiden, kunnen inwoners hier een bijdrage aan leveren.

Werkzaam heden aan de N3
Vanwege werkzaamheden aan het wegdek wordt van zaterdag 4 april op zondag 5 april tussen 21.00
en 8.00 uur gewerkt aan de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. Dit deel is daarom tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid: verkeer richting Dordrecht via A15 en A16, verkeer richting Papendrecht via aansluiting 22 `Alblasserdam'.

Voorverkoop zwemabonnementen zwembad De Hooght
De voorverkoop van zwemabonnementen voor Zwembad De Hooght is van woensdag 1 april tot en met vrijdag 8 mei. Abonnementen kunnen worden gekocht aan de kassa van het zwembad, Lange Tiendweg 12, Papendrecht.

Openingstijden kassa voor aanschaf abonnementen: maandag 07.00 - 08.30 uur (vanaf 27 april tot 11.30 uur) en 19.00 - 21.00 uur
dinsdag 07.00 - 11.30 uur
woensdag 07.00 - 15.00 uur en 19.00 - 21.00 uur donderdag 07.00 - 11.30 uur en 19.0 0 - 21.00 uur vrijdag 07.00 - 08.30 uur (vanaf 27 april tot 11.30 uur) en zaterdag/zondag 10.00 - 11.30 uur

Het buitenbad van Zwembad de Hooght start in principe op zaterdag 9 mei en sluit op zondag 6 september 2009. De opening van het buitenbadseizoen is deze keer afhankelijk van het voltooien van werkzaamheden aan het zwembad. Door de werkzaamheden kan het buitenbad in ieder geval niet eerder dan 9 mei open gaan. Inschrijfformulieren zijn te downloaden via www.papendrecht.nl/zwembad of af te halen bij de kassa van Zwembad De Hooght.

Buurtsport
Buurtsport is een initiatief van de gemeente Papendrecht. De Sport- en Spelbus bezoekt ook dit jaar weer diverse wijken. Kinderen van de basisscholen, kinderdagverblijven en natuurlijk uit de buurt kunnen gratis naar de aangegeven plek op de aangegeven datum komen om te sporten en te spelen. Er zijn (sport)begeleiders aanwezig. Bij onvoldoende begeleiding bij de activiteit of bij slecht weer gaat buurtsport niet door.

Papendrecht en de economische crisis
Welke problemen ervaart het bedrijfsleven in Papendrecht als gevolg van de economische crisis? Welke maatregelen kunnen gemeenten en ondernemers nemen om de gevolgen op te vangen en sterker uit de crisis te komen? Deze vragen komen woensdag 15 april 2009 tussen 18.30 en 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt in Papendrecht aan de orde tijdens een bijeenkomst van ondernemers, de wethouder economische zaken van de gemeente Papendrecht en de Kamer van Koophandel.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via
http://www.kvk.nl/recessieproof. Er zijn 95 plaatsen beschikbaar, aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt.
____________