Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


06-04-2009: 800.000 buitenlandse toeristen verwacht tijdens Pasen

`Laat' Pasen gunstig voor toeristische start van seizoen

Zo'n 800.00 buitenlanders brengen de Paasdagen door in Nederland. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Vorig jaar bezochten 700.000 buitenlanders ons land, 100.000 minder dan de verwachting voor dit jaar. Met name het feit dat Pasen later in het seizoen valt, zorgt voor deze stijging. Pasen valt dit jaar op 12 en 13 april en wordt gezien als de opening van het toeristische seizoen.

MEESTE TOERISTEN UIT DUITSLAND

Van de buitenlandse dag- en verblijfstoeristen komt naar schatting ruim 65 procent uit Duitsland, 25 procent uit België en ongeveer 10 procent uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Het merendeel van de buitenlandse bezoekers komt voor een dagtocht naar Nederland.

BUNGALOW EN KAMPEREN POPULAIR

Daarnaast gaan 450.000 Nederlanders op vakantie. Daarvan blijven 250.000 Nederlanders in eigen land en 200.000 brengen het lange Paasweekend in het buitenland door. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakanties is de bungalow, maar ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn populair. Voor de buitenlandse vakanties geldt het hotel als belangrijkste accommodatievorm. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn, net zoals voorgaande jaren België, Duitsland en Frankrijk.

LEUKE PAASEVENEMENTEN

Er zijn weer volop evenementen en (paas)activiteiten tijdens de Paasdagen zoals een lammetjeswandeling op Texel, de Marathon en de PaasWandel2Daagse in Utrecht, of een Paaswandeltocht in Gouda. De Keukenhof biedt alweer voor de vijfde keer de internationale Hoedenshow en in Schijndel vindt de 32ste editie van Paaspop plaats. Afhankelijk van het weer zijn ook de Nederlandse stranden een belangrijke trekker. Meer tips over activiteiten tijdens de paasdagen kunt u nalezen in de lentespecial op
www.lekkerweg.nl/nl/lentespecial/evenementen/ of kijk op www.hollandartcities.com.