Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis strijdt voor verlaging Onroerende zaakbelasting

Op woensdag 1 april heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de ministeries van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties (BZK), Financiën en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over de opbrengsten van de lokale heffingen en de daarbij geldende macronorm voor de OZB. Om invloed uit te oefenen op dit overleg heeft Vereniging Eigen Huis afgelopen week een brief gestuurd naar de Minister en Staatssecretaris van het ministerie van BZK. In deze brief heeft de vereniging aangedrongen op een forse verlaging van de OZB in 2010.

Mening Vereniging Eigen Huis
De macronorm die voor de stijging van de OZB in 2007 tussen het rijk en de gemeenten is overeengekomen, is volgens Vereniging Eigen Huis sterk achterhaald en moet aan de verslechterde economische situatie worden aangepast.

De huidige macronorm biedt gemeenten de ruimte om de OZB voor volgend jaar nog aanzienlijk te verhogen. Onder de huidige omstandigheden is dat volgens Vereniging Eigen Huis onaanvaardbaar. De vereniging vindt dat de huidige situatie aanleiding geeft om de OZB in 2010 fors te verlagen.

Als de uitkomst van het overleg bekend is, informeren wij u nader op onze website.

Meer informatie:
Brief aan minister en staatssecretaris Nieuwsbericht 12 maart
Dossier gemeentelijke belastingen en heffingen

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 01 april 2009

---