Politie Hollands Midden

Datum: 6 april 2009

Hillegom Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft zondag 5 april rond 03.20 uur een 19 jarige man uit Hillegom en een 22 jarige man uit Zeist aangehouden. Ze werden aangehouden bij een in verbouw zijnd pand aan het Palet waar ze inbraken. De politie kon deze heterdaad verrichten dank zij een melding van een getuige. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek nog vast.

Hillegom Aanrijding met gewonde Zaterdag 4 april rond 18.30 uur gebeurde er een aanrijding op de kruising Weerlaan met de Satellietbaan. Een 16 jarig meisje uit Hillegom werd daar op haar fiets aangereden door een 21 jarige automobilist uit De Zilk. Het meisje liep een hoofdwond op en klaagde over rug en pols. Zij werd overgebracht naar het LUMC. De oorzaak van de aanrijding was dat het meisje, dat niet over het verlplichte fietspad reed, geen voorrang verleende aan de automobilist.

Lisse Aanrijding met gewonde Zaterdag 4 april rond 11.20 uur gebeurde er een aanrijding op de kruising Nassaustraat met Blokhuis. Een 70 jarige vrouw uit Lisse werd daar op haar fiets aangereden door een 31 jarige automobiliste uit Lisserbroek. De vrouw uit Lisse liep daarbij vermoedelijk een enkelfractuur op en werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. De oorzaak van de aanrijding was dat de automobiliste geen voorrang verleende.

Oegstgeest Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto. Vrijdag 3 april rond 12.00 uur reed hij op de rotonde Laan van Oud Poelgeest met de Hofdijck een 42 jarige vrouw uit Oegstgeest licht aan en reed daarna door in de richting van Warmond. De vrouw kon zich ternauwernood staande houden maar liep door het voorval wel een gekneusde voet en een beschadigde fiets op. De politie vraagt de bestuurder en getuigen om zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Oegstgeest via 0900-8844.

Leiden Auto te water Zondag 5 april is om 21.50 uur een auto te water geraakt in een sloot langs de Hofvlietweg. De bestuurder, een 37 jarige Woerdenaar, raakte van de weg en reed tegen een boom waarna hij in de sloot belandde. De Woerdenaar werd door de brandweer uit de auto gehaald en werd overgebracht naar het LUMC. Hij liep onder meer een gebroken schouder en een gebroken rib op. Volgens de echtgenote van de man moest hij uitwijken voor een tegenligger. De politie doet verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit auto's In de avond van vrijdag 3 of de nacht van zaterdag 4 april is ingebroken in auto's bij twee autobedrijven op de Curieweg. Bij één bedrijf werden van dertien auto's veertien ruiten ingeslagen. Bij het andere, naastgelegen, bedrijf werden ruiten van drie auto's vernield. Uit de auto's werden onder meer radio's en/of navigatiesystemen gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Boskoop Aangehouden voor bedreiging en mishandeling De politie heeft zondag 5 april rond 17.00 uur een 26 jarige man uit Boskoop aangehouden. Op de Zijde bedreigde hij een 24 jarige man uit Boskoop en mishandelde een 29 jarige plaatsgenoot. Er werd onder meer geslagen met een stok. De twee zaten op een bankje voor een hotel aan De Zijde toen de verdachte op hen afkwam. Waarom is nog niet duidelijk. De verdachte zit nog vast.

Boskoop Bekeuring voor wildplassen Een 42 jarige man uit Waddinxveen heeft vrijdag 3 april een bekeuring gekregen voor het wildplassen en het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs. Een agent betrapte de man rond 23.30 uur op de Bootstraat.

Nieuwerkerk a/d IJssel Onderzoek naar mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 17 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij werd zaterdag 4 april rond 01.30 uur door vier jongens van zijn fiets geslagen. Dit gebeurde bij het fietstunneltje aan de Zuidplaslaan. De jongen raakte door de klap even buiten bewustzijn en werd toen hij weer bijkwam geholpen door twee meisjes en een jongen. Zijn aanvallers waren vertrokken. De jongen hield aan het geweld een dik oog, wat kleine wondjes en een lichte hersenschudding over.

In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met de twee meisjes en jongen. Zij zijn bij het slachtoffer niet bekend. Zij worden dan ook gevraagd om contact op te nemen met de politie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit kan via 0900-8844.

Gouda Aangehouden voor poging straatroof De politie heeft zondag 5 april een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Rond 03.30 uur bedreigde hij bij de skatebaan aan het Julianasluispad een man en een vrouw en wilde geld van ze zien. Het verbale geweld van de man deed de verdachte afschrikken en gaat er vandoor. De politie krijgt hem in de gaten als hij het buurtje in gaat en gaat achter hem aan. De verdachte springt vervolgens het water in, zwemt naar de overkant en klimt daar de Vest op. Een nat spoor brengt de agenten vervolgens naar de Regulierenhof. Daar zirt de verdachte achter een geparkeerde auto. Hij wordt ingerekend en zit nog vast.

Bergambacht Dodelijk ongeval Twee broers uit Bergambacht zijn vrijdag 3 april rond 17.40 uur bij een ongeval op de Provincialeweg N207 dodelijk verongelukt. De twee, 21 en 27 jaar zaten in een auto die van de weg raakte en tegen een boom klapte. De inzittenden waren op slag dood. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Voor het verlenen van hulp en het eerste onderzoek is de weg tot even na 20.00 uur voor al het verkeer gesloten geweest.

Schoonhoven Getuigen van bedreiging gezocht De politie zoekt getuigen van een bedreiging op de Voorhaven. Zaterdag 4 april rond 00.40 uur werd op kruising Voorhaven/Havenstraat belemmerd door twee zwarte personenauto's, een Audi Station en een BMW, met opvallende lichtmetalen velgen. De inzittenden van deze auto's waren met elkaar in gesprek en reageerden niet op het meerdere keren toeteren van een automobilist, een Schoonhovenaar. De bestuurder van de Audi dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een vriend die bij de Schoonhovenaar in de auto zat werd door anderen uit het voertuig getrokken en geslagen en geschopt. De Schoonhovenaar en zijn bijrijder wisten uiteindelijk weg te rijden. De twee andere auto's reden weg richting de Haven. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen, andere weggebruikers, zich te melden via 0900 - 8844.

---------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------