Gemeente Dronten


03-04-2009

Verkeershinder door groot transport

Vanwege groot transport moet al het verkeer van 6 t/m 21 april rekening houden met hinder en vertraging op de Ketelmeerdijk, Visvijverweg en Klokbekerweg. Op 14 en 15 april zijn deze wegen gestremd voor doorgaand verkeer.

Deze verkeershinder ontstaat door de levering van een transformator van 330 ton aan TenneT, in het onderstation naast de Flevocentrale.

Transport

Het transport van deze transformator vanaf de Maasvlakte naar de Flevocentrale wordt door Mammoet Europe BV verzorgd. Het grootste deel van dit transport vindt plaats over water. Het laatste deel gaat over de weg en vindt plaats op 14 en 15 mei. De gekozen route hiervoor is: losplaats Ketelmeerdijk, Beverweg, Visvijverweg, rotonde Kamperhoekweg, Visvijverweg en Klokbekerweg.

Wegverbreding met rijplaten

Voordat het transport over de weg plaatsvindt, worden de Visvijverweg en de Klokbekerweg verbreed met rijplaten. Met het leggen van de rijplaten wordt op 6 april gestart. Dit duurt een week. Na het transport worden de platen weer weg gehaald. Dit duurt tot en met 21 april.

Stremming en hinder

Op 14 en 15 april zijn de Ketelmeerdijk, Visvijverweg en Klokbekerweg hierdoor gestremd voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmings- en calamiteitenverkeer kan in overleg gebruik maken van de wegen. Vanaf 6 t/m 21 april moet al het verkeer rekening houden met hinder en vertragingen op deze wegen.