Drenthe College


Description: Om te beoordelen of je geschikt bent voor de opleiding Sport & Bewegen en het toekomstig beroep, kun je meedoen aan de zogenaamde scandagen. Bij het uitvoeren van een aantal opdrachten word je op een aantal beroepscompetenties beoordeeld. Daarbij gaat het niet alleen om motorische vaardigheden maar ook en vooral om competenties zoals samenwerken en anderen coachen.

Startpagina

Scandagen Sport & Bewegen, 6, 7 en 8 april 2009

Om te beoordelen of je geschikt bent voor de opleiding Sport & Bewegen en het toekomstig beroep, kun je meedoen aan de zogenaamde scandagen. Bij het uitvoeren van een aantal opdrachten word je op een aantal beroepscompetenties beoordeeld. Daarbij gaat het niet alleen om motorische vaardigheden maar ook en vooral om competenties zoals samenwerken en anderen coachen.

De opleiding Sport & Bewegen wordt aangeboden in Assen en Emmen. De scandag in Assen vindt plaats op maandag 6 april 2009 en wel in Sporthal Pittelo. De scandagen in Emmen vinden plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 april 2009 in het Univé-stadion. Ouders en decanen zijn ook van harte welkom. Je kan je opgeven door te bellen met Marije Joosten, telefoon 088 188 37 34 of via m.joosten@drenthecollege.nl

Ervaring met scandag
Eerstejaars student Sport & Bewegen Bob Modderkolk maakte vorig jaar via de scandag nader kennis met de opleiding Sport & Bewegen. Bob had belangstelling voor de opleiding, omdat hij veel bezig was met sport (6 keer in de week bokstraining!) en omdat het hem leuk leek om ook les te kunnen geven in sport. Het boksen heeft Bob voor nu even op een lager pitje gezet want de opleiding gaat nu even voor.

De scandag vonden Bob en zijn ouders heel nuttig. Bob was wel enigszins verrast door het onderdeel Meeleeftheater, een oefening die inzicht geeft in iemands vermogen een groep te entertainen en de bereidheid tot samenwerken. De turnoefeningen daarentegen vond Bob heel leuk om te doen: Toen mocht ik echt laten zien wat ik kon en was ik gewoon lekker met de sport bezig, licht Bob toe.