Ingezonden persberichtAREOPAGUS
Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland www.areopagus.nlVrijdag 3 april 19.30 uur, Lutherse kerk Monnickendam

DE VENETIAANSE TWEELING

Toneelvoorstelling Piccolotheater Dario Fo

Carlo Goldoni schreef dit blijspel in de 18e eeuw, het Piccolotheater actualiseerde het. De Venetiaanse Tweeling is een voorstelling met veel muziek en fraaie historische kostuums. Het stuk is gebaseerd op het al door Shakespeare behandelde thema van de dubbelganger. Dubbelgangers zijn de tweelingbroers Tonino (de vlotte) en Zanetto (de simpele). Als dottore Balanzoni, een advocaat uit Bologna, een rijke man zoekt voor zijn huwbare dochter Rosaura, zorgt de tweeling voor veel verwarring. Een hilarische commedia dell'arte-klucht. Zie ook www.piccolotheater.nl .

Het Piccolo Theater Dario Fo (voorheen Piccolo Theater Noord) is een amateurtoneelgezelschap en werd veertig jaar geleden opgericht door Frans Roth, leraar aan de toenmalige Scholengemeenschap Noord in Amsterdam. Tot in de jaren zeventig was het een schooltoneelgroep, bestaande uit leerlingen, oud-leerlingen en later ook ouders van leerlingen. In de jaren tachtig begon het Piccolo Theater met het spelen van stukken van Italiaanse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Dario Fo, een goede vriend van Roth. Inmiddels staat er ook werk van andere Italiaanse auteurs op het programma. Zoals Goldoni.

De Venetiaanse Tweeling wordt gespeeld door Willem Bannink, Henk Bezuyen, Tinkie Danner, Vincent Derks, Wil Eys, Jan Geleynse, Peter de Greef, Wim van Hal, Art Klandermans, Theo Klein, Julie Koch, Lucy van Rooy, Frans Roth.
Regie: Frans Roth. Decor Ronald Vogel, Jan Geleynse. Kostuums: Carla Kienhuis.
Muziek: Jan Geleynse, Peter de Greef, Wim van Ham. Techniek: Maarten Groot, Michel Bolhuis.

Het aanvangstijdstip is vroeger dan normaal.

Over Areópagus
Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). Zie www.areopagus.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht