Mediamatic wint Spin Awards voor RFID toepassing


Prijs in categorie Beste Innovatie

AMSTERDAM, 20090403 -- Mediamatic heeft in de Westergasfabriek in Amsterdam samen met een team van kunstenaars en ontwerpers een zilveren SpinAward gewonnen. Voor de IkTag & Interactieve Social RFID Games (www.mediamatic.nl/iktag) won Mediamatic in de categorie Beste Innovatie. SpinAwards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste voorbeelden van creativiteit in interactieve communicatie. De ikTag is een kleine badge met een RFID tag. Hiermee kan de gebruiker tijdens evenementen en tentoonstellingen leuke dingen doen met zijn online profiel zonder achter een computer te zitten.

De SpinAwards worden sinds 1998 jaarlijks uitgereikt. Vanavond vindt de uitreiking plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit jaar werden 444 cases ingezonden. In de categorie Beste Innovatie werden 39 cases ingediend (van o.a. Rabo, Rexona, Ikea). Twee cases, waaronder die van Mediamatic, werden genomineerd (zie www.spinawards.nl)

De ikTag is een extreem eenvoudige interface voor sociale netwerken, zowel on- en offline. Mediamatic ontwikkelde de ikTag om leuke dingen te kunnen doen met je online profiel zonder achter een computer te zitten. De ikTag is een innovatieve en culturele toepassing van de RFID technologie.

De ikTag werkt in combinatie met Social RFID Games zoals de ikWin (Google Battle), de ikRun, een mobile massage couch, Breedrs, de ikCam photobooth en de Friend-Drink-Station. Deze interactieve installaties ontwikkelde Mediamatic samen met een groep ontwerpers en kunstenaars, onder andere tijdens een Social RFID hackerscamp in september 2008. De installaties werden gebruikt tijdens PICNIC, op diverse andere sociale netwerk events en bij tentoonstellingen van Mediamatic. Zo kunnen bezoekers bij de huidige tentoonstelling Ik R.I.P. met de ikTag foto's van zichzelf maken bij de ikCam en in de IkCoffin, die foto's worden direct op het online profiel gepubliceerd.

http://www.mediamatic.net

Ingezonden persbericht