NVM geen gevoel voor humor


AMSTERDAM, 20090403 -- NVM neemt aandeel in nieuwssite huizenhype.nl kopte ons persbericht dat wij in de namiddag van 31 maart 2009 de wereld in stuurde. De NVM zou een aandeel hebben genomen in onze site omdat wij de meest betrouwbare en onafhankelijke bron op het internet zijn die over de huizencrisis schrijft. Overduidelijk een 1 april grap, maar de NVM was `not amused'.

Met name de quote die we bedachten voor de voorzitter van de NVM, Ger Hukker, schoot in het verkeerde keelgat: "Wij volgden Huizenhype al langer omdat we erachter kwamen dat het de meest betrouwbare bron is die online over de huizenmarkt bericht. Wij wilden aanhaken bij zo'n partij, omdat wij als NVM ook staan voor betrouwbaar en onafhankelijk." Dat kon hij natuurlijk nooit gezegd hebben...

De NVM eist een excuusbrief, waarin wij uitleggen dat het hier gaat om een 1 april grap. Doen we dit niet, dan zullen ze juridische stappen ondernemen tegen de website! Naar wij weten is het helemaal niet nodig om een excuusbrief te versturen. Deze post verduidelijkt nogmaals voor de mensen die daar nog niet achter waren dat het hier gaat om een 1 april grap. Wij vinden dit afdoende. Maar vooral hopen we dat de NVM, zelfs in deze voor de woningmarkt moeilijke tijden, haar gevoel voor humor af en toe zal blijven raadplegen.