Nieuwe zeilinstructeurs trainen op het IJmeer


ALMERE, 20090329 -- Van 25 maart tot 6 april trainen 12 nieuwe zeilinstructeurs in en rond Marina Muiderzand op de zeiljachten van zeilschool Amorgos. Zij worden opgeleid voor het CWO erkende instructeursdiploma kajuitzeilen 4.

12 dagen zeilen op hoog niveau
Deze dagen zoeken de trainers en nieuwe instructeurs met de zeiljachten naar moeilijke situaties in de havens, sluizen en op open water. Juist dáár waar een ander niet met z'n zeilboot wil zijn, leren zij op een hoog niveau zeilen en manoeuvreren.

Motorpech en man over boord op het IJmeer
Aan boord worden problemen nagespeeld zoals man over boord, storm, dichte mist en motorpech. Op die manier kunnen de instructeurs komend seizoen onder alle omstandigheden de juiste beslissing nemen om veiligheid tijdens het zeilen te garanderen.

Didactiek en communicatie
Instructeurs zijn straks de hele dag met mensen bezig. Daarom is een belangrijk onderdeel van de training didactiek (hoe geef ik les) en communicatie. Hiervoor heeft Amorgos een eigen communicatietraining ontwikkeld.

Deelnemen aan proeflessen?
De nieuwe instructeurs geven tijdens de training proeflessen aan cursisten. Deelnemers leren zeilen op kajuitjachten, terwijl instructeurs werken aan hun manier van lesgeven. Heb je interesse: bel 036 - 521 82 10 of mail naar info@amorgos.nl

http://www.amorgos.nl

ingezonden persbericht