Portretmaand in De Stoker


April

AMSTERDAM, 20090310 -- De happening is inmiddels traditie. Ook in 2009 gaan we weer portrettekenen in de galerie van De Stoker. Elke vrijdag en twee zaterdagen in april werkt een bonte groep kunstenaars naar levend model. Voor elke voorbijganger te zien. Binnenkomen kan ook. Misschien zit daar wel die schilder voor het portret dat je al zo lang wilde laten maken. Nieuw dit jaar: ook workshops portrettekenen van Peter Eurlings.

Tekenaars en schilders
Je bent hartelijk welkom te komen tekenen of schilderen naar model. Geef je op via: portretmaand@gmail.com en schrijf wanneer je wilt komen: vrijdag 3, 10, 17 en 24 april en zaterdag 11 en 25 april van 12 tot 16 uur. Wacht niet te lang, de plaats is beperkt. Er zijn ezels en tafels, er is koffie en thee. Je werkt met eigen materiaal. Het nieuwe werk kan meteen worden tentoongesteld. Bijdrage: 7 Euro

Workshop
Wil je (leren) portrettekenen onder professionele begeleiding?
Dit jaar geeft Peter Eurlings 2 keer een tekenworkshop met accent op het portret.
Op zaterdag 4 en 18 april van 12 tot 16 uur.
4 Uur lang intensief tekenen, ook naar model. Een verhelderende kennismaking voor beginners maar ook een inspirerende opfrisser voor gevorderde tekenaars.
Geef je op voor een of voor beide workshops via: portretmaand@gmail.com
Bijdrage: 45 Euro
Over Peter en zijn workshops: www.petereurlings.nl

Modellen
Wil je als vrijwilliger model zitten en zien hoe de verschillende portrettisten je vereeuwigen in houtskool, olieverf of inkt? Of weet je iemand anders? Laat dat weten via: portretmaand@gmail.com Eind april zullen we als dank foto's laten afdrukken van het gemaakte werk. Het is natuurlijk ook mogelijk een van je favoriete tekeningen te kopen, in overleg met de kunstenaar. Poseren van 12 tot 16 lijkt misschien lang, en de een houdt dat beter vol dan de ander, maar alle modellen van de afgelopen jaren vonden dat het - met de pauzes en de gezelligheid - gewoon leuk was om te doen. Een bijzondere ervaring.

portretmaand@gmail.com
Locatie: De Stoker - www.destoker.nl Amsterdam
Initiatief: Maroesja Lacunes - www.maroesja-lacunes.com/beeldend/portretmaand09.html
Workshops: Peter Eurlings - http://www.petereurlings.nl/portrettekenworkshop.html

ingezonden persbericht