Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorlopig geen nachtbus zuidtak Zuidtangent

Twijfels haalbaarheid nachtbus Nieuw Vennep

De zuidtak van de Zuidtangent (lijn 310) tussen Nieuw Vennep en Schiphol zal voorlopig niet uitgebreid worden in nachtelijke uren. Dat blijkt uit antwoorden van gedeputeerde Mooij op vragen van PvdA-statenlid Gohdar Massom. Die had gevraagd om lijn 310 's nacht te laten rijden.

Vervoersbedrijf Connexxion ziet de voordelen van de nachtbus, maar verwacht dat het aantal reizigers waarschijnlijk te gering is om dit kostendekkend te exploiteren. Als alternatief stelt Connexxion voor de bestaande sternetlijn tussen Amsterdam en Nieuw Vennep (N97), die nu alleen in de weekendnachten rijdt, ook in de andere nachten te laten rijden.

Over de andere Zuidtangentlijn N30 tussen Haarlem en Schiphol, zegt de provincie dat het aantal reizigers in de nacht niet spectaculair is. Alleen in het weekend is de bezetting vanuit Haarlem heel goed.

Statenlid Massom is het niet eens met het antwoord van het provinciebestuur: "De provincie heeft al vanaf het begin het aantal reizigers van de Zuidtangent te laag ingeschat. Nu blijkt dat de HOV lijn veel meer reizigers aantrekt. De provincie loopt steeds achter de feiten aan en heeft helaas het beheer van de Zuidtangent niet op orde". Massom: "In tijden van economische crisis willen veel mensen, die bijvoorbeeld onregelmatig in Schiphol werken, overstappen naar het openbaarvervoer. Met een nachtbus van lijn 310 ontstaat 's nacht een vervoersketen van bus, trein en vliegen".

Massom weet zeker dat de nachtbus een gemiste kans is, en kondigde aan zich te blijven inzetten voor de nachtbus tussen Nieuw Vennep en Schiphol.

*** EINDE PERSBERICHT ***