Trots op Nederland

Nieuws

Vrijspraak voor café Victoria in Breda inzake rookverbod.

De rechtbank in Breda heeft café Victoria vandaag vrijgesproken van overtreding van het rookverbod. Ze vindt dat de huidige wettelijke regeling horeca-ondernemers met en zonder personeel ongelijk behandelt.

Het rookverbod is op grond van het gelijkheidsbeginsel ingevoerd. De rechter redeneert dat dit onjuist is omdat kleine cafés er meer onder lijden dan grote cafés. Het is aangetoond dat er omzetverlies wordt geleden, en dat is volgens de Bredase rechtbank onrechtmatig. Ook stelt de rechtbank dat de huidige wettelijke regeling voor horecaondernemers ondernemingen met en zonder personeel ongelijk behandelt en dat eenmanszaken in de praktijk onevenredig hard worden getroffen door het rookverbod. Dit betekent dat café Victoria niet verplicht was om een rookverbod in te stellen en te handhaven.

TrotsopNederland is blij met deze rechterlijke uitspraak voor de kleine horeca ondernemer. En een felicitatie voor café Victoria is hier zeker op z'n plaats. Zoals bekent is TrotsopNederland voor het behoud van de kleine horeca in ons land: voor het behoud van buurtkroegen en dorpscafés. Wij vinden dat er een eind moet komen aan de betutteling. Laat café-eigenaren zelf bepalen of zij wel of niet rookvrij willen zijn, dan kunnen de klanten kiezen. En met deze uitspraak komen we een stap dichter in de richting. Voor alle duidelijkheid, TrotsopNederland wil mensen graag stimuleren om gezond te leven, maar wil mensen niet VERPLICHTEN gezond te leven, dit is een keuze die men zelf dient te maken!