Gemeente Zwolle

Meer dan achtduizend stemmen voor buurtplannen

Datum uitgave persbericht: 04/03/2009

Meer dan achtduizend stemmen zijn de afgelopen weken uitgebracht voor de verkiezingen in het kader van de wijkbudgetten. Woensdagavond was in Zwolle-Zuid de laatste verkiezingsavond, in een reeks van vier. De komende tijd gaan de bedenkers van de winnende ideeën verder met het uitwerken en uitvoeren van hun plannen.

Wethouder Gerrit Piek, verantwoordelijk voor wijkgericht werken, kijkt terug op een succesvolle verkiezingsserie: "De wijkbudgetten zijn een prachtig instrument om mensen zelf te laten beslissen over wat ze belangrijk vinden voor hun buurt. Het maakt ook duidelijk wat er komt kijken bij het vormgeven van een stad als Zwolle: er zijn meestal meer ideeën dan er budget is. Dan moet je als plannenmaker dus zorgen voor voldoende draagvlak voor jouw idee. Dat stimuleert de betrokkenheid van mensen".
Vorige week waren er verkiezingsavonden in Westenholte, Wipstrik en Berkum, deze week in drie buurten in Zwolle-Zuid. Voor alle wijken bij elkaar was er meer dan 330 duizend euro te verdelen. Wethouder Gerrit Piek: "Het viel me dit jaar op dat de plannenmakers bijna alle leeftijdsklassen vertegenwoordigden. En dat veel ideeën betrekking hebben op verkeersaspecten en groen".

Meer informatie

Het project Wijkbudgetten is een samenwerking tussen Travers, Regiopolitie IJsselland en de gemeente. Meer informatie is te vinden op www.wijkbudgetten.zwolle.nl.