Gemeente Zwolle

Veiligheidsmaatregelen Kranenburgweg

Datum uitgave persbericht: 04/03/2009

De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel willen het aantal ongevallen op het kruispunt Kranenburgweg-Campherbeeklaan drastisch terugbrengen. Op het kruispunt Kranenburgweg-Campherbeeklaan vinden jaarlijks veel bromfietsongevallen plaats. Om de verkeersveiligheid op het kruispunt te vergroten, is een aantal verkeersmaatregelen en een reconstructie van het kruispunt noodzakelijk. Belangrijkste maatregelen zijn de verlaging van de snelheid op de Campherbeeklaan van 70 naar 50 kilometer per uur en het verplaatsen van de bromfietsers van het fietspad naar de rijbaan. Vorig najaar is een begin met de werkzaamheden gemaakt.

De komende periode wordt de Kranenburgweg en de Oude Meppelerweg voorzien van een dubbele asstreep, een voorwaarde voor de verlaging van de maximumsnelheid.
Ook wordt de rotonde met de Erasmuslaan van een nieuwe laag asfalt voorzien.
Het eerder aangebrachte asfalt blijkt onvoldoende verdicht waardoor er nu gaten in het wegdek ontstaan. Met de nieuwe asfaltlaag wordt de kwaliteit van het wegdek weer hersteld. Om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken worden de
asfalteringswerkzaamheden in het weekeinde of 's avonds uitgevoerd.

Wijzigingen kruispunt

Afgelopen najaar is het kruispunt Kranenburgweg-Campherbeeklaan gewijzigd, zijn de afslagvakken verwijderd en is door een brede middenberm de bereikbaarheid van begraafplaats de Kranenburg verbeterd. Daarnaast is het kruispunt met de Schrevenweg aangepast.

Planning

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei afgerond en zal vanaf dan de bromfietser van de rijbaan gebruik maken. Later dit jaar vinden nog onderhoudswerkzaamheden aan het fietspad langs de Kranenburgweg plaats.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 03-04-2009 tot 02-05-2009