Gemeente Zandvoort


Popping Gertenbach-leerlingen dansen zich fit

2009 is nog maar net begonnen en Sportservice Heemstede-Zandvoort heeft de leerlingen van het Wim Gertenbach college in Zandvoort al flink in beweging gezet.

Studio 118
Onder leiding van Studio 118 kregen leerlingen van het Gertenbach College de afgelopen week les in de populaire dansstijl 'popping'. Wat is popping? - Klik hier voor een instructiefilmpje, onder meer met de Zombie Walk Movement.

Voldoende bewegen
De gemeente Zandvoort, Wim Gertenbach College en Sportservice Heemstede-Zandvoort willen via het project Sporthackers jongeren in het voortgezet onderwijs meer aan het sporten en bewegen krijgen en houden. Dat bewegen nodig is voor deze doelgroep, blijkt uit onderzoek dat aangeeft dat ongeveer 80 procent van de VMBO-leerlingen onvoldoende beweegt.

Sporthackers
"Het project Sporthackers heeft als doel de sportdeelname onder leerlingen van het VMBO te vergroten. Inhoudelijk worden de jongeren gestimuleerd om mee te denken en zodoende het sportaanbod af te stemmen op hun interesses", legt Habers uit, breedtesport medewerker van Sportservice Heemstede-Zandvoort, 'Na de zomervakantie zijn we gestart met een enquête om de vraag van de leerlingen in kaart te brengen. De sporten Popping (streetdance), hockey, voetbal, zelfverdediging, softbal en duiken stonden bovenaan het verlanglijstje. Dus daar gaan we wat mee doen!'

Gratis
Zeer binnenkort kunnen de leerlingen van het Wim Gertenbach College gratis deelnemen aan voetbal, zelfverdediging en hockey. Later in het jaar zullen er nog veel meer uitdagende sporten volgen. 'Het is een gevarieerd aanbod. Voor ieder wat wils! We hopen dan ook dat veel leerlingen zich inschrijven!', vertelt Habers enthousiast. Zandvoortse jongeren kunnen zich inschrijven via de website van Sporthackers - Klik hier. Daar vind je ook het volledige activiteitenprogramma en de foto's.

Contact
Sportservice Heemstede-Zandvoort probeert zoveel mogelijk samenwerking te zoeken met Zandvoortse sportverenigingen net als bij de JeugdSportPas zoals we die al jaren kennen in Zandvoort. 'Soms lukt het niet, maar doorgaans zijn de verenigingen enthousiast en bereidwillig om clinics te verzorgen. Dus denkt u dat uw sportvereniging of club iets kan betekenen voor het project Sporthackers, neem dan contact met ons op!'

Hubert Habers is te bereiken op tel (023) 5319475 of mail naar hhabers@sportservicenoordholland.nl