Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Turkish Airlines uitgeroepen tot Beste Luchtvaartmaatschappij van Zuid-Europa Skytrax World Airline Award 2009 voor Turkish Airlines

Amsterdam, 3 april 2009 ­ Bij de Skytrax World Airline Awards is Turkish Airlines woensdagavond uitgeroepen tot Beste Luchtvaartmaatschappij van Zuid-Europa. Daarnaast heeft Turkish Airlines voor het tweede achtereenvolgende jaar een 4-sterren status van luchtvaartonderzoeksbureau Skytrax gekregen. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die in alle categorieën 4 sterren scoort, waaronder die van business en economy class.

Skytrax World Airline Awards
Woensdagavond reikte de voorzitter van Skytrax, Edward Plaisted (links op de foto) in Hamburg de "Best Airline Southern Europe Award" uit aan de CEO van Turkish Airlines, Temel Kotil. De Skytrax World Airline Awards worden gezien als de 'Oscars' van de luchtvaartindustrie. Meer dan 15,4 miljoen enquêtes, die gedurende 10 maanden wereldwijd zijn ingevuld, vormen de basis van de Awards. Skytrax is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van kwaliteitsonderzoek binnen de luchtvaart.

Vier sterren
Als enige luchtvaartmaatschappij in Europa behaalt Turkish Airlines in alle categorieèn 4 sterren bij Skytrax: vooral op het gebied van kwaliteit en service in de economy class ligt de maatschappij voor op haar Europese concurrenten. De resultaten van Skytrax zijn de vinden op de website www.airlinequality.com.

Turkish Airlines is opgericht in 1933. De maatschappij is één van de meest gewaardeerde luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Met 131 vliegtuigen vliegt Turkish Airlines naar 148 bestemmingen, waarvan 112 buiten Turkije. Vanuit Nederland zijn er 2 maal per week directe vluchten naar Ankara en drie maal per dag directe vluchten naar Istanbul. Sinds april 2008 is Turkish Airlines lid van Star Alliance, een netwerk dat dagelijks tot 16.500 vluchten verzorgt naar 912 bestemmingen in 159 landen. Meer informatie over Turkish Airlines is te vinden op www.thy.com