Ingezonden persbericht


Persbericht

GeoPost versterkt band met Spaanse SEUR door overname vijf lokale franchises

Parijs, 3 april 2009 - GeoPost heeft vijf nieuwe franchises in Spanje aangekocht (Albacete, Cordoba, Palencia, Teruel en Cartagena). De acquisities bevestigen GeoPost's positie en lange termijn verbintenis met Spanje. GeoPost Spaanse netwerk omvat nu in totaal dertien franchises. De nieuw verworven franchises vertegenwoordigen samen een omzet van ongeveer 25 miljoen EUR.

De overname van de vijf franchises volgt op de ondertekening van een aandeelhoudersovereenkomst in maart 2008 door GeoPost en een groep SEUR-franchises. De acquisities vormen de volgende stap in de continuering van een succesvolle strategie, die werd ingezet toen SEUR in 2004 GeoPost als zijn internationale strategische partner voor expressvervoer selecteerde.

Over GeoPost
GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar ruim 230 landen maakt GeoPost gebruik van het eerste klas netwerk van DPD met vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.3 miljard in 2008 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Zeno Group
Hella van Leeuwen/ Renske Westerhof
Tel.: 020-30 10 989
Hella.vanleeuwen@zenogroup.com/ renske.westerhof@zenogroup.com