Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Lochem - Motorrijder botst tegen boom           |

Op de Gageldijk in Lochem is op donderdagavond 2 april rond 20.30 uur een 42-jarige motorrijder uit Hengelo (Gld) tegen een boom aangereden. Hij liep hierbij vermoedelijk een polsbreuk en een beenbreuk op.


De man reed over de Gageldijk toen hij om onduidelijke reden tegen een boom is gebotst. Hij had last van zijn nek en vermoedelijk een pols- en beenbreuk. Hij is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

|   |Voorst / Joppe - Aangehouden voor rijden onder invloed  |

De politie heeft op donderdagavond 2 april twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In Voorst werd een 42-jarige man uit Zutphen aangehouden. In Joppe ging het om een 62-jarige vrouw uit Holten.


Bij een verkeerscontrole op de Rijksstraarweg in Voorst werd om 20.20 uur de man uit Zutphen staande gehouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij teveel gedronken had waarop is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een promillage van 0,6. Met een boete en een rijverbod werd de man heengezonden.


De vrouw uit Holten viel op doordat ze 27 km/uur te hard reed op de Dortherdijk in Joppe. Toen ze om 20.05 uur staande werd gehouden is een blaastest afgenomen die uitwees dat ze teveel gedronken had. Ze werd aangehouden en op het politiebureau blies ook zij een promillage van 0,6. Met een boete voor de snelheidsovertreding, een rijverbod en een boete voor het rijden onder invloed is ze heengezonden.

|   |Brummen - Woninginbraken                 |

In de nacht van 1 op 2 april is er bij twee woningen in Brummen ingebroken. Men mist onder andere mobiele telefoons en een navigatiesysteem.


Op woensdagavond 1 april werd er ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat. Dit gebeurde tussen 18.00 en 18.30 uur, terwijl de 27-jarige bewoonster op de eerste verdieping was. Men is binnengekomen door een deur te forceren en heeft een navigatiesysteem en een portemonnee weggenomen.


In dezelfde nacht, tussen 01.00 en 07.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Gasfabriekstraat. De bewoners lagen op het moment van de inbraak op de eerste verdieping te slapen. De dader(s) hebben het slot van de deur geforceerd en zijn er met mobiele telefoons en een portemonnee vandoor gegaan. De portemonnee is de volgende ochtend leeg terug gevonden. De politie doet onderzoek naar de inbraken.

|   |Brummen - Vierde inbraak Hazenberg            |

In de nacht van 31 maart op 1 april is er ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Hazenberg in Brummen. Men heeft een geldbedrag weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze, en eerder vermeldde inbraken aan de Hazenberg van afgelopen week.


De inbraak vond plaats tussen 22.00 en 19.15 uur. Dit is de vierde inbraak tussen 30 maart en 1 april bij verenigingsgebouwen aan de Hazenberg. De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen. Men kan de politie bellen via 0900-8844.

|   |Brummen / Eerbeek / Hall / Leuvenheim - Verkeerscontroles |

De politie heeft op donderdagavond 2 april diverse verkeerscontroles gehouden in de IJsselstreek. Er werden controles gehouden in Brummen, Eerbeek, Hall en Leuvenheim. Er werden in totaal 19 boetes uitgeschreven.


Er werden verkeerscontroles gehouden op de N348 bij Brummen, op de Arnhemsestraat in Leuvenheim, op de Loubergweg, Brummenseweg en Apeldoornseweg in Eerbeek en op de Hallsedijk in Hall. Er werden onder andere acht bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, zeven voor het niet-handsfree bellen en twee voor het overtreden van de maximum snelheid. Ook werden er 87 blaastesten afgenomen waarna twee mensen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In totaal heeft de politie 19 keer proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(

(

---- --