NOC*NSF


Arnhem, 3 april 2009

Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF zetten samenwerking voort!

NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport zetten de samenwerking zoals ingezet in 2005 op vernieuwde wijze voort. Fonds Gehandicaptensport gaat als Maatschappelijk Partner van NOC*NSF bijdragen aan de uitzending van het Nederlands Paralympisch Team naar de Paralympische Spelen, met als gezamenlijke missie het versterken van het Nederlands Paralympisch Team. De afgelopen jaren heeft sport voor gehandicapten een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen het imago van gehandicaptensport is ten positieve veranderd, ook de aandacht voor gehandicaptensport is enorm toegenomen met als hoogtepunt de aandacht voor de prestaties van het Nederlands Paralympisch Team tijdens de Paralympische Spelen in Beijing 2008. De gezamenlijk gekozen missie, 'het versterken van het Nederlands Paralympisch Team' is van belang gezien de ambitie om Paralympisch aansluiting te vinden bij de top 10 ambitie van NOC*NSF.

NOC*NSF Chef de Mission Nederlands Paralympisch Team, André Cats: "Om in 2016 aansluiting te vinden bij de Top 10, zullen we de investeringen in het Nederlands Paralympisch Team en in het bijzonder in het opleiden en faciliteren van nieuw Paralympisch Talent moeten intensiveren! De professionalisering van de Paralympische sport is in volle gang. Nederland is goed op weg. Zowel de huidige gehandicapte topsporters, de bonden en de sportomgeving waarin zij acteren, ontwikkelen zich zeer positief. Aanwas van atleten met Paralympische ambities is van belang om deze ontwikkeling te kunnen voortzetten. Wij zijn op zoek naar sporters met Paralympische ambities. Ik ben dan ook verheugd met de samenwerking tussen Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF. Zij willen samen bouwen aan een sterk Nederlands Team!"

Zowel NOC*NSF als Fonds Gehandicaptensport zijn verheugd over de voortzetting van de samenwerking.

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport:

"Wij zijn bijzonder te spreken over de samenwerking met NOC*NSF. We hebben namelijk een gezamenlijk doel en dat is meer mensen met een handicap laten sporten en bewegen. Fonds Gehandicaptensport is van mening dat sport je lichamelijk en mentaal sterk maakt, waardoor deze sporters ook krachtiger in het dagelijkse leven staan. Daarom ondersteunt het Fonds de gehandicaptensport in de volle breedte. Het Nederlands Paralympisch Team zien wij als het boegbeeld van de gehandicaptensport. Deze toppers verdienen onze steun!"

Theo Fledderus, algemeen directeur NOC*NSF:
De samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, onze maatschappelijke partner is voor ons waardevol. De ontwikkeling van de georganiseerde gehandicaptensport in Nederland zit nog in een groei stadium. Een sterk Nederlands Paralympisch Team kan als inspiratiebron dienen. Zeker voor mensen met een handicap die willen sporten. Ons doel is om het sportaanbod voor mensen met een handicap te vergroten. Samen met de bonden en de verenigingen wordt daar hard aan gewerkt. Met de steun van het Fonds kan het Nederlands Paralympisch Team excelleren en als voorbeeld dienen.

Tijdens het jaarlijkse landelijke rolstoelbasketbal bedrijventoernooi, georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport, werd deze middag in sportcentrum Galgenwaard (Utrecht) de overeenkomst bekrachtigd met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst voor 4 jaar.

Voor meer informatie over bovenstaande kunt u contact opnemen met:

NOC*NSF
Lieske Libregts / Persvoorlichting Nederlands Paralympisch Team Mobiel te bereiken op nummer 06-42462641

Fonds Gehandicaptensport
Annemarie Janssens-Voorn / Persvoorlichting
Mobiel te bereiken op nummer 06-30302407


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --