Ingezonden persbericht


Groot succes opening nieuwe expositie
"de geest van de askist"

De opening van de nieuwe expositie "de geest van de askist" op woensdag 1 april was met een opkomst van bijna 200 gasten een groot succes.

Aanwezigen

Onder de aanwezigen waren gedeputeerde mevr. O. Wolfs, de burgemeester van Simpelveld dhr. H. Bogman en wethouder Duijf van Gemeente Heerlen. gezamenlijk hebben zij de opening verricht. Ook was er veel interesse vanuit het archeologische veld en andere culturele instellingen. Natuurlijk was er voldoende aandacht van een van de belangrijkste doelgroepen van het Thermenmuseum: de kinderen voor wie de expositie in eerste instantie vooral bedoeld is.

Het Thermenmuseum
Het Thermenmuseum wordt veelal bezocht door scholieren tussen 8 en 16 jaar. Op hen is de expositie "de geest van de askist" dan ook vooral ingericht. Door veel multimedia, interactieve elementen en begrijpelijke populaire teksten, is deze tentoonstelling voor de kids een leuke uitdaging. Weg met het stoffige imago van de Romeinse geschiedenis, de geschiedenis komt tot leven in deze vernieuwende expositie. De Romeinen waren dan ook verrassend bij de tijd!

Toekomstplannen
Met deze nieuwe expositie luidt het Thermenmuseum een nieuw tijdperk in. Meer vernieuwing, cross-overs, wisselende exposities en nieuwe uitdagingen daar streeft het Thermenmuseum vooral naar. Het museum is voornemens verder uit te groeien tot Romeins kenniscentrum. De nieuwe expositie is samen met de nieuwe huisstijl een voorproefje van wat u in de toekomst van het museum mag verwachten.

Uniek museum

Gedeputeerde Wolfs betitelde het Thermenmuseum en haar opgraving als nationaal cultureel erfgoed waar we trots op zijn. Genoeg reden om het museum en met name de nieuwe expositie "de geest van de askist" te komen bewonderen!

Openingstijden

Het Thermenmuseum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00-17.00 uur.

Bezoekersadres

Thermenmuseum
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen
T. 045 560 5100
I. www.thermenmuseum.nl