Ingezonden persbericht


Brons, keramiek en multi-media in De Bakkerij

Vrijdag 3 april start een nieuwe expositie in kunsthuis De Bakkerij te Bergen (aan de Maas). Op tweede paasdag 13 april rond 15.00 uur is een speciale bijeenkomst waar de kunstenaars bij aanwezig zijn. Willebrord de Winter (Kessel lb) voert het woord. Willebrord was docent en directeur aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Inmiddels is hij full-time kunstenaar en blijft hij begaan met werk van andere kunstenaars. Hij kondigt, door middel van een lezing, een collectie van drie kunstenaars aan die tot 11 mei in De Bakkerij exposeren.

De kunstenaars
Met anatomische vervormingen tast de bronskunstenaar Marti de Greef weliswaar het beeld van mens en dier aan, maar kan hij ook ingrijpen in de compositie zoals hij zich die heeft voorgesteld. Zo ontstaat een nieuw evenwicht dat niet meer met de natuur te maken heeft maar des te meer met zichzelf. Petra Wolf uit Duitsland maakt moderne keramiek. Ze is in staat nieuwe vormen te maken met een tijdloos karakter. Men heeft het idee een nieuw fossiel te ontdekken. Simon Woudwijk durft de uitdaging aan om foto's en schilderwerk in één werk te combineren. Harmonisch toont hij een eigen dimensie in 2D.

Happen en Trappen
Het arrangement culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen gaat vanaf vrijdag 10 april weer van start. Dat is Kunst bekijken, het rivierenlandschap verkennen en bourgondisch dineren op verschillende locaties. Al vanaf 2004 een succes.

De Bakkerij is geopend op vrijdag 14.00 - 18.00 uur en in het weekend 11.00 - 18.00 uur. Culinair Happen en Trappen in de Maashegggen en Maasduinen is mogelijk van woensdag t/m zondag. Dinsdag voor groepen van meer dan 15 personen. Kerkstraat 1a, 5854 AJ Bergen (aan de Maas). Telefoon 0485 340074, website: www.bakkerijbergen.nl

------------------------
FOTOBIJSCHRIFT

Brons van Marti De Greef
Keramiek van Petra Wolf (D)
Multimedia van Simon Woudwijk
------------------------
------------------------
Perscontact: Claus Burgers 06 25053062