Ingezonden persbericht


Nog vijfhonderd kaarten voor Nederlands grootste meezingfestijn

MPF Neer bijna uitverkocht

NEER - Het Mega Piratenfestijn dat op vrijdag 3 april wordt gehouden in Neer is al bijna uitverkocht. Op dit moment zijn er nog circa vijfhonderd kaarten beschikbaar. "Als je er naartoe wilt, zul je er nu echt snel bij moeten zijn", stelt organisator Eddy Mensink. "We kunnen er nu rustig van uit gaan dat we binnen enkele dagen het 'uitverkocht'-bordje kunnen ophangen!"

Het Mega Piratenfestijn is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland) en Wanroij (Brabant). Dit jaar worden er voor het eerst ook haltes in Tilburg en Tiel aan de festivalroute toegevoegd. De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS en RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Zien is geloven. Een honderdtal gelukkigen mag plaats nemen op de podiumtribune en zij vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen) maakt het publiek het feest. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Neer zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

Programma

Jan Smit, Nick & Simon, 3J's, Monique Smit, Jannes, Helemaal Hollands, Corry Konings, René Schuurmans, Marianne Weber, Koos Alberts, Grad Damen, Thomas Berge, Patrick!, Alex, Schintaler, Jacques Herb, Jan en Zwaan, Henk Pleket, Frans Duijts, Bouke, Martin Dams, Harm Wolters, Frans Theunisz, Koos & Joke, Big Bennie en meer.

VVK

Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar bij Café Sjaen, Café Maneslust en Spar Kuijpers in Neer; Sounds in Venlo; Friture De Viersprong in Kessel; Friture 't Trefpunt in Kelpen-Oler; Tankstation 't Heukske in Haelen; 't Vriespunt in Panningen; Bakkerij Loven in Roermond; Music Store in Heythuysen en SBK Boekhandel in Swalmen. Ook bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) kunt u kaarten bestellen. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

Meer info:
www.megapiratenfestijn.nlIngezonden persbericht