Door Afrika rijden in een 2pk'tje


Boek gepubliceerd rond reis van Brussel naar Benin

PUURS, 20090403 -- Naar Benin in een 2pk'je! Helemaal in het spoor van van de Led Lenser Touareg Trail. En ondanks de goede voorbereiding moest ook nu rekening gehouden worden met 1 belangrijke factor: Afrika zelf! Kristof Claeys schreef zijn avonturen neer in het boek `C'est l'Afrique, Monsieur!'. Het boek kan besteld worden bij internet-uitgeverij UniBook.

Veelbelovend op papier
`Mannen, start die motoren!' Met deze woorden doken 18 teams (zowel Belgische als Nederlandse) gedreven door adrenaline met hun 2PK de Brusselse avondspits in om een maand later te eindigen op de witte palmstranden van Grand Popo in Benin. Ze begonnen aan de reis van hun leven. Op papier klonk het alvast veelbelovend: van Brussel naar het Italiaanse Genua, de oversteek van de Middellandse Zee, acclimatiseren in Tunesië en de doorsteek van de Libische Sahara, de loodzware Ténéré-woestijn van Niger (nog nooit door een 2PK bedwongen), via het prachtige Sahel-landschap van Burkina Faso tot de broeierige tropen van Benin. In het echt, bleek het allemaal nog veel straffer. Er was immers de factor: Afrika.

Nog veel straffer in het echt
Kabouter Plop in Afrika, ontmoetingen met Beninese voodoopriesters, geveld worden met uitdrogingsverschijnselen in de hel van Burkina Faso, een once-in-a-decennium regenbui in de Libische Sahara, zandstormen, een dagenlange 'gijzeling' aan de grens Libië-Niger, verplichte terugkeer van 1000 km naar de hoofdstad van Libië, een dubieuze nachtelijke ontsnapping uit het land van Qadhaffi in de buik van een versleten Russisch cargovliegtuig ... Het zijn maar enkele ongelooflijke gebeurtenissen van deze groep avonturiers die door het Zwarte continent trokken in hun oude 2pk'tjes!

Het verhaal uitbrengen
Net zoals heel wat groten hem voordeden, geeft Kristof Claeys zijn boek uit in eigen beheer. Na een lange zoektocht om dit verhaal verhaal toch bij het grote publiek te krijgen, vond hij UniBook, bereikbaar via de website www.unibook.com.

Kristof Claeys: "Het scenario om mijn verhaal gepubliceerd te krijgen, zal voor de meeste amateur-schrijvers bekend in de oren klinken. Manuscripten opsturen naar de traditionele uitgeverijen en maandenlang geduldig wachten. Toen kwam ik bij Unibook terecht. Dankzij een vlotte begeleiding en duidelijke instructies, was het slechts een kwestie van enkele dagen alvorens mijn manuscript eindelijk een boek mocht genoemd worden. Bij Unibook moet je geen bekende naam hebben en wordt iedereen perfect geholpen tijdens het hele proces. Een aanrader!"

Ingezonden persbericht