ComfortShip: Europese primeur aan de Limburgse Maasplassen


WESSEM, 20090403 -- ComfortParc Euroresort Wessem, voorheen watersportcentrum De Koeweide, heeft de primeur voor een nieuw concept in de leisuremarkt: het ComfortShip. Als enige locatie in Europa heeft Wessem aan de Maasplassen een vergunning voor het afmeren van 245 varende vakantievilla's.

Het ComfortShip combineert de ruimte en het comfort van een luxe recreatiewoning met datgene waar iedereen van droomt: wonen aan of op het water. Werkelijk onderscheidend aan het ComfortShip is dat het vaart als een schip en eenvoudig kan worden genavigeerd over de 3000 ha van de Limburgse Maasplassen. Door de unieke vorm kan het schip even gemakkelijk worden afgemeerd aan de kade van Roermond of Maastricht als op een van de eilandjes of oevers in de Limburgse Maasplassen.

Introductie in Europa
Het ComfortShip is 15 of 18 meter lang en beschikt over een luxe living met grote open keuken en de mogelijkheid tot 2 tot 4 slaapkamers, werkkamer of gameroom en 1 of 2 badkamers met ligbad, douche of sauna. Bovenop het ComfortShip is een overweldigend zonnedek met buitenkeuken. Het interieur is geheel naar eigen smaak in te richten, de apparatuur is standaard van topmerken. In alle ruimtes en terrassen is een entertainmentsysteem geïntegreerd dat rechtstreeks muziek laat horen van o.a. de I-pod.

Trend in leisure markt
Het concept speelt in op de klassieke droom ooit aan het water te wonen, en daarnaast de trend dat mensen vaker kort op vakantie gaan, juist ook binnen Nederland. Met vaatwasser, wasmachine en droger doet de recreant geen enkele concessie aan comfort, maar heeft hij wel de mogelijkheid zijn vrije tijd steeds anders en op een wisselende locatie in te vullen. Toch zal het accent liggen op recreatie aan de steiger, mede door het hoge niveau van comfort. Zo worden de nieuw aangelegde steigers standaard voorzien van riool-, drinkwater-, elektra-, telefoon- en Internetaansluiting.

ComfortParc
De voormalige Koeweide, de grootste jachthaven van Limburg, zal gefaseerd een metamorfose ondergaan. De jachthaven wordt een maritiem park met uitgebreide centrumvoorzieningen in een 60 meter lang drijvend gebouw met receptie, winkel, brasserie, restaurant en sauna- en wellness faciliteiten. De realisatie hiervan is reeds in volle gang en het gebouw zal medio juni 2009 in gebruik worden genomen.

De introductie van het ComfortShip op TV vindt plaats op 4 april 17.30 uur in Yacht Vision op RTL 4, waarna er in meerdere uitzendingen van Yacht Vision en House Vision aandacht aan zal worden besteed.

ComfortParc Euroresort Wessem