Anheuser-Busch InBev wil Business-Units BeLux en Nederland samenvoegen


BREDA, 20090403 -- Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft het voornemen de Business Units Belux en Nederland samen te voegen tot één geïntegreerde Business Unit Benelux. De nieuwe structuur zal leiden tot nauwere samenwerking, meer flexibiliteit en efficiency. Het hoofdkantoor van de nieuwe Business Unit is Leuven, daarnaast blijft het kantoor in Breda dienst doen voor de Nederlandse markt. Eric Lauwers wordt de Business Unit president Benelux.

Gezien de gelijke structuur van de organisaties, het deels gelijke merkenportfolio met Jupiler, Hoegaarden en Leffe en de geografische nabijheid kan Anheuser-Busch InBev beter gebruik maken van haar personeel tussen de landen, het uitwisselen van best practices en kostenefficiency bereiken op de korte en lange termijn. Dit zal bijdragen aan de groei van Anheuser-Busch InBev in de Benelux.
Zone President Alain Beyens over de samenvoeging: "De combinatie van twee zelfstandige commerciële organisaties tot één geïntegreerde bedrijfseenheid Benelux is een belangrijke stap voorwaarts, niet alleen voor de betrokken landen, maar voor heel West-Europa. We geloven dat de nieuwe Benelux-structuur nodig is om het duurzame succes van onze activiteiten in de Benelux te verzekeren".
De Nederlandse verkooporganisatie zal lokaal blijven worden geleid vanuit Breda, waar ook de lokale ondersteunende afdelingen gevestigd blijven. De samenvoeging heeft ook geen gevolgen voor het merkenbeleid van AB InBev in Nederland, met haar lokale succesmerken Hertog Jan en Dommelsch, naast de grensoverschrijdende merken Jupiler, Hoegaarden en Leffe.

Eric Lauwers wordt Business Unit President van de te vormen BU Benelux. Momenteel is hij BU President Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hij was al eerder werkzaam bij AB InBev in Belux als directeur Marketing, en later in Nederland als horecadirecteur en vervolgens als General Manager. Jens Hösel, momenteel General Manager van InBev Nederland, zal Eric Lauwers opvolgen as BU President voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De huidige BU president van Belux, Sabine Sagaert, heeft besloten AB InBev te verlaten. Aanspreekpunt voor Nederland wordt Remco Boerefijn, die als commercieel directeur gaat rapporteren aan Eric Lauwers.

Vandaag is de Nederlandse Ondernemingsraad op de hoogte gesteld van dit voornemen. In dit stadium is het nog niet mogelijk aan te geven in hoeverre de samenvoeging van de Business Units Belux en Nederland gevolgen heeft voor de arbeidsplaatsen bij InBev Nederland. De verwachting is dat de nieuwe Benelux organisatie per 1 juli 2009 van start kan gaan.

Ingezonden persbericht