PageRank Update April 2009


Groningen, 20090403 -- Onlangs heeft de PageRank van websites weer een update gehad. Deze PageRank wordt bepaald door Google en de methode hiervoor wordt strikt geheim gehouden door de zoekmachine. Wat de waarde van de PageRank is is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat Bol.com en Molblog de grote verliezers zijn in de update van de PageRank.

Stijgers en dalers
Uit de gegevens van WieWatDaar.nl blijkt dat er een aantal opvallende stijgers en dalers zijn bij de websites wat betreft hun PageRank. Een aantal belangrijke stijgers zijn: VPRO, Kranten.com, Rijksmuseum, Wouter Bos, Geert Wilders, Slagharen en Traffic Builders. Een aantal opvallende dalers zijn: Arkefly, Bol.com, Karel Geenen, De Efteling en Molblog. Voor een compleet overzicht kunt u terecht op de PageRank Updatepagina van WieWatDaar.nl.

WieWatDaar.nl
De gratis, unieke tool WieWatDaar.nl houdt de posities van websites in Google bij. Daarbij is het mogelijk om niet alleen de eigen positie in de gaten te houden, maar ook die van de concurrenten. Want door goed op de hoogte te zijn van de positie binnen Google is het mogelijk om de concurrenten ook in de toekomst een stap voor te blijven. Immers een goede website alleen trekt geen klanten, een goede score bij Google wel! Het aantal inschrijvingen bij WieWatDaar.nl staat inmiddels op ruim 1000 en zij krijgen allemaal wekelijks een overzicht van de posities binnen Google.

Waarde PageRank
Nog altijd betwisten de verschillende Online Marketeers elkaar over de waarde van de door Google bepaalde PageRank. Toch blijft in de ogen van WieWatDaar.nl de PageRank een belangrijke graadmeter voor Google om te bepalen welke plaats een website verdient bij de zoekresultaten. De bepaling van de PageRank wordt strikt geheim gehouden door Google, maar men is het er wel aardig over eens dat vooral de inhoud van een website belangrijk wordt geacht door Google. De visie van Google is dat een website waardevolle content moet bieden en het liefst ook nog content die regelmatig wordt ververst of aangevuld.

BekenT

Ingezonden persbericht