Gemeente Steenbergen

Gemeente Steenbergen beweegt 30 minuten

Samen met instructeurs van sportschool Dinami organiseert de gemeente Steenbergen op 3 april 2008 om 11.30 uur een massale actie als onderdeel van de recordpoging Heel Nederland beweegt 30 minuten. Met de actie kan iedereen ervaren, dat bewegen zorgt voor ontmoeting, ontspanning, gezelligheid en bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Minimaal 30 minuten per dag bewegen, is de sleutel naar gezondheid. En het is nog leuk ook!

Op donderdag 3 april beweegt heel Nederland 30 minuten. Dit is binnen de Nationale Sportweek "de Dag van 30minutenbewegen". De gemeente Steenbergen haakt enthousiast aan bij de actie. Om 11.30 uur komen dan voor het gemeentehuis hopelijk heel veel mensen in beweging. Om 11.15 uur heet wethouder Cors Zijlmans iedereen welkom op het parkeerterrein. De weersvoorspellingen zijn goed. Iedereen kan aansluiten. Meer informatie is te verkrijgen bij beleidsmedewerker Maatschappelijke Aangelegenheden, Yvonne van Oers, tel. 14 0167.

37 Tot 52 Procent van de Nederlandse bevolking vindt bewegen belangrijk tot heel belangrijk. 40 Procent van de Nederlanders beweegt onvoldoende. Tweederde van de jongeren onder de 18 jaar komt niet toe aan voldoende bewegen.

Veel mensen halen de beweegnorm niet. Het advies is dan ook, dat iedereen vijf dagen per week 30 minuten matig tot intensief beweegt. Kinderen zelfs elke dag 60 minuten.
Het hoeft geen topsport te zijn. Het gaat om alledaags bewegen, dat eenvoudig ingepast kan worden in het ritme van de dag, zoals fietsen naar het werk en wandelen tijdens de lunch of na het avondeten.

Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de kwaliteit en zelfs de duur van het leven. De meeste mensen weten dat bewegen gezond is, maar doen het desondanks te weinig in hun dagelijks leven. Initiatiefnemer het Nederlands Kennis en Innovatie Instituut (NISB) hoopt dat veel organisaties aanhaken bij de landelijke actie. Al deze aandacht moet aantonen, dat het eigenlijk heel simpel en leuk is om meer te bewegen.

Meer informatie

- Nederland beweegt 30 minuten