Ingezonden persbericht


Social media alert

Adobe en Facebook stimuleren volgende generatie sociale applicaties

Ontwikkelaars kunnen beschikken over nieuwe open source-technologie om geïntegreerde Adobe Flash- en Facebook-applicaties te creëren

Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) en Facebook(TM) zijn een samenwerking aangegaan om web-ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om meer rijke applicaties te ontwikkelen met het Adobe(TM) Flash(TM) Platform en het Facebook Platform.

De nieuwe ActionScript(TM) 3.0 Client Library voor het Facebook Platform is een resultaat van de samenwerking en wordt officieel ondersteund door Adobe en Facebook. Deze programmeertaal-library is kosteloos en open source.

Documentatie, voorbeeld applicaties en code zijn nu beschikbaar voor ontwikkelaars die direct rijke applicaties willen bouwen met Adobe Flash- en Flex-software en het Facebook Platform op http://www.adobe.com/go/facebook

Adobe Flash Platform versterkt rijke internetapplicaties (RIA's) en ondersteunt alle Facebook API's


* Veel ontwikkelaars gebruiken Adobe Flash-software al, inclusief het open source Flex framework om Facebook-applicaties te bouwen of zij maken gebruik van Facebook Connect. De nieuwe ActionScript 3.0 Client Library voor het Facebook Platform checkt de applicaties die zijn ontworpen met het Adobe Flash Platform en zal volledig deel uit blijven maken van het Facebook-ecosysteem.


* De ActionScript 3.0 Client Library voor het Facebook Platform is open source en wordt volledig ondersteund door Adobe en Facebook en is ontstaan uit een samenwerking tussen Adobe, Facebook en de community van ontwikkelaars.


* De nieuwe ActionScript 3.0 Client Library voor het Facebook Platform bevat ondersteuning voor zestig nieuwe API's, welke consistent zijn met huidige Facebook Platform API's om een waterdichte implementatie te verzekeren.


* ActionScript 3.0 is de objectgeoriënteerde programmeertaal voor de Adobe Flash-technologie. Deze technologie is ideaal voor het ontwikkelen van rijke internetapplicaties (RIA's).


* ActionScript 3.0 hoort nu naast JavaScript en PHP ook officieel bij het rijtje van ondersteunde client libraries voor het Facebook Platform.

'Onze visie is om ontwikkelaars over de hele wereld te ondersteunen zodat zij het web 'socialer' kunnen maken met het Facebook Platform en via Facebook Connect', zegt Ethan Beard, directeur platform marketing bij Facebook. 'Met onze officiële ondersteuning van de ActionScript 3.0 Client Library voor het Facebook Platform kan onze innovatieve ontwikkelaars-community het Adobe Flash Platform eenvoudiger inzetten om de nieuwste applicaties te creëren. Hiermee kunnen gebruikers intensiever contact leggen met de mensen waar ze veel om geven, op een expressievere manier.'

Beschikbaarheid:

De ActionScript 3.0 Client Library voor het Facebook Platform is direct beschikbaar en gratis te downloaden, net als documentatie voor ontwikkelaars en praktische handleidingen, via http://www.adobe.com/go/facebook.

Handige links:

Adobe Flash Platform
Adobe Developer Connection
Adobe Open Source Initiatives
ActionScript 3.0 Language and Components Reference Flash Platform in action: Playfish
Facebook Developer Blog
Facebook Developers Platform
Facebook Developers Wiki
Facebook Connect
Facebook Application: Music by i like
Facebook Application: Graffiti
Red Bull with Facebook Connect

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-en-Facebook-stimuleren-volgende-generatie-sociale-applicaties/n/4027

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Over Facebook
Facebook is opgericht in 2004 en is een sociale netwerk-tool waarmee mensen efficiënter kunnen communiceren met vrienden, familie en collega's. Miljoenen gebruikers wereldwijd hebben een account en delen informatie op Facebook door middel van het sociale netwerk en relaties tussen mensen. Iedereen kan een account aanmaken op Facebook en interactief informatie uitwisselen met mensen die zij kennen in een betrouwbare omgeving. Facebook is een privaat bedrijf en het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto in Californië.

(c) 2009 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, ActionScript and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Facebook(TM) is a registered trademark of Facebook Inc. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relationns

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com