Politie Amsterdam-AmstellandVerdachten ramkraak na aanrijding aangehouden / Amsterdam (03/04/09)

Twee mannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging door Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een ramkraak rond middernacht bij een bouwbedrijf aan de Gyroscoopweg.

Nadat de politie een beschrijving van het - richting Halfweg - vluchtende voertuig had gegeven, werd het tweetal door de politie Kennemerland ontdekt. Bij het zien van de politie vluchtte het duo terug richting Amsterdam.

Tijdens de achtervolging vloog de vluchtauto op de Spaarndammerdijk ter hoogte van de Spaarndammerstraat uit de bocht en botste frontaal op een tegemoetkomende auto. Bij de aanrijding raakten zowel de twee verdachten als de vijf inzittenden van de andere auto gewond. De bestuurder (30) van de vluchtauto ligt met zwaar letsel in het ziekenhuis, zijn bijrijder (24) is ook opgenomen. Van de inzittenden van de andere auto konden er drie naar huis, twee liggen er ter observatie nog in het ziekenhuis. In de auto werden spullen ter voorbereiding van een inbraak aangetroffen. Na de aanrijding konden de verdachten worden aangehouden. Het onderzoek naar de ramkraak is in volle gang, de politie is op zoek naar getuigen.