VerkeersInformatieDienst


Politie en RWS maken ruzie om snelheidscontrole

3 april 2009, 09:18
Politie en Rijkswaterstaat zijn het niet eens over de impact van een snelheids- en kentekencontrole op de A2 bij Echt gistermiddag. Volgens Rijkswaterstaat veroorzaakte de controle extra file op de andere rijbaan: de controle was voor die weggebruikers duidelijk zichtbaar en aanleiding tot kijkgedrag.

Volgens het KLPD staat daar altijd file en werd deze ook gisteren veroorzaakt door het verkeersaanbod op dat moment. De relatie tussen snelheidscontroles en files ligt gevoelig na een aantal eerdere incidenten en een analyse van de VID waaruit blijkt dat flitsers de kans op file vergroten.

De controle van het Korps Landelijke PolitieDiensten bij Echt leverde elf bekeuringen op die werden uitgeschreven bij staandehoudingen. Daarnaast werden 657 snelheidsbekeuringen op kenteken uitgeschreven. Vier personen stonden gesignaleerd.

Eén persoon is overgedragen aan de belastingdienst, één persoon is als ongewenst vreemdeling overgedragen aan de politie Limburg Noord en twee personen stonden gesignaleerd voor openstaande vonnissen. Hiervan is één persoon ingesloten voor een onherroepelijk vonnis en zijn auto is buiten gebruik gesteld totdat hij alle 14 openstaande bekeuringen heeft betaald.