Ingezonden persbericht


IT Job Board lanceert cv-database met Best Match-functionaliteit Best Match-optie op www.itjobboard.nl helpt klanten nog beter de juiste kandidaten te vinden

Amsterdam, 3 april 2009 - IT Job Board lanceert een cv-database met Best Match-functionaliteit. Het systeem dat door het bedrijf zelf ontwikkeld is, biedt klanten toegang tot meer dan honderdduizend kandidaten in geheel Europa. Ze kunnen nu geschikte kandidaten zoeken door een combinatie van vaardigheden, trefwoorden, locatie en andere zoektermen, zoals kwalificaties en beschikbaarheid, in te voeren. Vanuit de resultatenlijst kunnen klanten vervolgens de cv's bekijken en downloaden, de zoekcriteria opslaan, een e-mailshortlist maken en e-mail-alerts inschakelen.

Een onderscheidend onderdeel van de nieuwe cv-database van IT Job Board is de Best Match-functionaliteit. Best Match is een profieltool waarmee IT Job Board cv's kan analyseren en er een score aan kan hangen om deze vervolgens te matchen met gelijkwaardige cv's in het systeem.

"De Best Match-technologie levert een forse tijdbesparing op voor werkgevers die relevante cv's zoeken. Ze kiezen eenvoudigweg voor de kandidaat die ze geschikt achten, en gebruiken vervolgens het systeem om te zoeken naar gelijkwaardige profielen", zegt Alex Farell, Managing Director van IT Job Board. "De Best Match-technologie is geïntegreerd in al onze banensites. De oplossing is al succesvol gebleken. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze te integreren in onze nieuwe cv-database. We geloven dat deze functionaliteit een duidelijk concurrentievoordeel met zich meebrengt."

Tegenwoordig willen werkzoekenden in de IT-sector liever geheadhunt worden dan dat ze blind reageren op vacatures. En in deze economisch moeilijke tijd zijn klanten geneigd de meest kosteneffectieve manier te kiezen om nieuwe werknemers te zoeken. Verscheidene onderzoeken hebben aangetoond dat de gemiddelde kosten per nieuwe werknemer aanzienlijk te reduceren zijn door gebruik van een online cv-database.

Over IT Job Board
IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en de rest van Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database met gegevens van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, CSC, Dell, Getronics, PinkRoccade, Meeus, DHL en Tridion.