Delhaize Groep


Openbaarmaking van belangrijke deelnemingBRUSSEL, België, 3 april 2009 - Overeenkomstig de Belgische Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde vennootschappen, heeft Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, een kennisgeving ontvangen van overschrijding van de 5 % drempel door AllianceBernstein L.P., die voortaan 5,00 % van de stemrechten van Delhaize Groep bezit.

Op 31 maart 2009, werd Delhaize Groep door AXA Investment Managers Parijs op de hoogte gebracht van het feit dat AllianceBernstein L.P. en zijn dochtervennootschappen op 30 maart 2009 samen 5 033 297 aandelen van Delhaize Groep bezitten. Deze aandelen vertegenwoordigen 5,00 % van de stemrechten.

Deze kennisgeving vermeldt dat AllianceBernstein L.P. een holdingmaatschappij van de AXA Groep is die beheersbedrijven bezit alsook bedrijven die investeringsdiensten verlenen voor rekening van derden. AXA Investment Managers Parijs informeerde Delhaize Groep dat AllianceBernstein L.P. en zijn dochtervennootschappen waarvoor deze kennisgeving werd opgesteld, onafhankelijk handelen ten opzichte van elke andere entiteit van de AXA Groep.

Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 7 landen op 3 continenten. Eind 2008 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2 673 winkels. In 2008 boekte Delhaize Groep EUR 19,0 miljard aan opbrengsten en een nettowinst van EUR 467,1 miljoen (deel van de Groep). Eind 2008 stelde Delhaize Groep ongeveer 141 000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.