Korps Landelijke Politiediensten

Extra aandacht voor 'Rij met je hart'

Driebergen, 03-04-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat tot half juni 2009 op autosnelwegen extra aandacht besteden aan respectvol rijgedrag in het kader van de verkeersveiligheidcampagne van het ministerie van Verkeer en Waterstaat Rij met je hart.

Tijdens de campagne is de Dienst Verkeerspolitie met opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen extra alert op afwijkend gedrag veroorzaakt door snelheid, onnodig links rijden, bumperkleven, negeren van rijstrooksignaleringen (vooral bij wegwerkzaamheden en ongevallen) en andere overtredingen uit de Ergernis Top Tien.

Met de campagne Rij met je hart worden weggebruikers gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid en gedrag. De kernboodschap luidt: Als we allemaal gewoon de verkeersregels naleven en meer rekening met elkaar houden, dan wordt het voor iedereen prettiger en veiliger. De campagne is te zien en te horen via tv, radio, internet, advertenties en buitenreclame en zal ook dit voorjaar weer opvallend zijn voor weggebruikers.

Meer informatie op www.rijmetjehart.nl .