Ingezonden persbericht
--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 30 maart 2009

Unieke voorstelling Opera do Malandro in WMDC

Op vrijdag 3 april staat Opera do Malandro in het WMDC; een nog altijd actueel verhaal over de liefde, bendes en criminaliteit gebaseerd op onder meer de Dreigroschenoper van Bertold Brecht en Kurt Weill.

Het verhaal speelt zich af in de jaren '40 van de vorige eeuw onder de bogen van Lapa. Dit is het uitgaansgebied van Rio de Janeiro waar ook de prostitutie en criminaliteit zijn plek heeft. Bendes die elkaar naar het leven staan en meisjes van lichte zeden zijn de inspiratiebron voor tekstschrijver en componist Chico Buarque de Holanda. Het levert ons een schat aan prachtige muziek voor deze unieke voorstelling.

Chico Buarque de Holanda is een beroemdheid in Brazilië. Hij is zanger, componist, musicus en auteur / tekstschrijver. Nelson Faria is de vaste gitarist van Joao Bosco en een autoriteit op het gebied van Braziliaanse muziek en hij komt speciaal voor dit concert naar Nederland. Annaelis de Jong, piano, is hoofdvakdocent aan het Rotterdams Conservatorium en Head of Studies van de vakgroep Latin/Braziliaanse Muziek/Latin-Jazz.

Bezetting: piano / elektrische gitaar / zang (groep) / percussie / drums / bas / bandoneon / viool / blazers / visuals.

Geproduceerd door Annaelis de Jong i.s.m. WMDC en Codarts. Arrangementen door Annaelis de Jong, Nelson Faria en enkele studenten, vertaling door Codarts studenten.

Vrijdag 3 april | Aanvang: 20:30 | Entree: E7,50
Meer informatie is te vinden op www.wmdc.nlIngezonden persbericht