Gemeente Bronckhorst

Dorpscentrum Vorden moet kloppend hart dorp worden

Partijen tekenen op 3 april a.s. intentieovereenkomst

Stichting Dorpscentrum Vorden, Stichting Bibliotheek West Achterhoek, Stichting Welzijn Vorden en de gemeente Bronckhorst tekenen op 3 april a.s. om 14.00 uur in het Dorpscentrum aan de Raadhuisstraat in Vorden een intentieovereenkomst om van het Dorpscentrum het kloppende hart (dé centrale ontmoetingsplaats) te maken van het Vordense samenleving. Zij willen dat bereiken door in het Dorpscentrum geschikte ruimten te bieden, die voorzien in de behoeften van alle verenigingen, stichtingen en groeperingen op maatschappelijk, levensbeschouwelijk, recreatief en cultureel gebied in Vorden en directe omgeving. De partijen vinden dat alle burgers in de breedste zin gebruik van de accommodatie moeten kunnen maken. De betrokken partijen denken dat door een goede indeling van het gebouw de samenwerking tussen de gebruikers kan worden bevorderd en een goede exploitatie mogelijk is. Daarnaast moeten de bibliotheek en de Stichting Welzijn Vorden hun huisvesting krijgen in de accommodatie. Door de combinatie van functies moet het Dorpscentrum de natuurlijke tref- en ontmoetingsplaats worden.

Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst spreken de betrokken organisaties af dat zij de komende tijd onderzoek gaan doen naar de mogelijke invulling van het gebouw zowel fysiek als inhoudelijk, de financiële mogelijkheden om de plannen te realiseren, welke beheer- en exploitatievorm het meest geschikt is, maar ook inventariseren ze welke functies het meest geschikt zijn voor het Dorpscentrum etc. De huidige gebruikers van het Dorpscentrum behouden hun huisvesting en de positie van het personeel blijft ook gewaarborgd.

Geachte persrelatie,

U bent van harte welkom om bij de ondertekening van de intentieverklaring aanwezig te zijn. Datum: 3 april 2009 Tijd: 14.00 uur
Plaats: Raadhuisstraat 6 in Vorden

Hengelo (Gld), 30 maart 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --