Gemeente Gaasterlân-Sleat


Kleinste 11-stedenstad Sloten presenteert groot jubileumprogramma

Het 11-steden feestprogramma dat in april in Sloten wordt gevierd, is donderdagmiddag 12 maart onder grote belangstelling van de pers gepresenteerd. I.v.m. het 100-jarig jubileumjaar van de Friesche Elfstedenvereniging in 2009, staat iedere maand een andere elfstedenstad centraal. In april is dat Sloten. Deze kleinste elfstedenstad komt met een compleet en gevarieerd feestprogramma.

Op vrijdagmiddag 3 april openen de gemeentebesturen van Skarsterlân en Gaasterlân-Sleat de feestmaand, met een historische sketch 'De Slag om Sloten' bij 't Bolwerk. 's Avonds kunt u de film 'IJskoude passie - 100 jaar elfsteden' zien. In het weekend van 4&5 april is er rondom stadsgracht 't Diep een bijzondere 11-steden Kunstroute, op 11 april is de skeelerwedstrijd en -toertocht 'De Acht van Sloten', op 18 april het muziekfeest Winter&Simmertime met o.a. Syb v.d. Ploeg, Piter Wilkens en De Kast, op 19 april een oecumenische openlucht kerkdienst én een muziekconcours met korpsen uit de beide gemeenten, op 25 april de musical 'It sil heve! een elfstedentocht' door Les Rigolaux, op 29 april de Nacht van Sloten met o.a. shantykoren en dweilorkesten, op 30 april de 11-steden Koninginnedagspelen voor jong en oud, met in de namiddag een afsluitende vaartocht over een deel van de Elfstedenroute, namelijk over de Sleattemer Mar en de Luts naar de Wyldemerk. Hier worden de vlag en het elfstedenvuur overgedragen aan de volgende stad op de 11-stedenroute: Stavoren.

De commissie 'elf x elf Sloten' is enthousiast en heeft een bijzonder programma voorbereid. In de bijlage kunt u het volledige programma bekijken. Voor meer informatie kunt u mailen naar communicatie@gaasterlan-sleat.nl of bellen met Johan Rietberg (0514) 608141 of Trycia van Brug, (0514) 608173, gemeente Gaasterlân-Sleat. Contactpersoon bij de gemeente Skarsterlân is Yde Wierda, (0513) 481291.

RELEVANTE DOWNLOADS

* Plan elf x elf april 2009 perspresentatie 120309.pdf (60.09 KB)