Ingezonden persbericht

'Ship of Fools' meert af in Den Haag

Caballero Fabriek opent moderne kunstgalerie met humor en lef

Op 3 april opent in de Caballero Fabriek de eerste moderne Gallery 'Ship of Fools'. Dat het hier niet om een standaard kunstgalerie gaat, blijkt al uit de naam, Ship of Fools is de titel van het bekende schilderij van Jeroen Bosch waarop voornamelijk slempende idioten hun leven vergooien met drank, kaarten en flirten. De gallery wordt dan ook indrukwekkend 'visueel' geopend doordat ter plekke een enorme muurschildering wordt gemaakt door de bekende Franse Street Artists Remed en 3ttman.

De insteek van Ship of Fools is het exposeren van betaalbare jonge kunst: kunst met humor en lef. Ship of Fools biedt de unieke werken van opvallende en bijzondere (inter)nationale kunstenaars aan uit de hoek van illustratie, street art, grafisch ontwerp, typografie en fotografie.

Oprichters van Ship of Fools zijn Karin Langeveld en Cuby Gerards van ontwerpbureau Trapped in Suburbia: "Wij verzamelen zelf street art, foto's en illustraties waarin humor en originaliteit een belangrijke rol spelen en we moesten deze kunstwerken vaak in het buitenland aanschaffen. Nu is deze kunst voor iedereen in Nederland veel makkelijker aan te schaffen en het is goed betaalbaar."

Aan de opening van de galerie werken 21 kunstenaars uit verschillende landen mee. Een aantal van de kunstenaars die werk aanbieden in de Gallery, zal ook persoonlijk aanwezig zijn bij de opening: (voor zover nu bekend) Waste, Craoman, Superoboturbo, Erosie, Dav Guedin, Botlek en Leendert Masselink. Hoogtepunt is de schildering van 4 bij 10 meter door Fransmannen Remed en 3ttman. Deze van oorsprong straatkunstenaars waren al te zien in London (Tate Modern), Madrid, New York en nu voor het eerst in Nederland.

Liefhebbers van street art kunnen tijdens de opening kennis maken met de kunstenaars van Waste. In deze beroemde studio komt design, typografie en nieuwe media in een unieke mix bij elkaar. Ze waren te vinden op het Super Sonic Festival in Birmingham en by Custom Kicks exhibition in Amsterdam en nu dan in Den Haag.

Een andere opvallende bijdrage komt van Aryz. Aryz is van een nieuwe generatie Spaanse street artists; een multitalent, 20 jaar jong en draait z'n hand niet om voor enorme muurschilderingen zoals een watertoren van 60 meter hoog. Hij is een genie met spuitbus en verfroller zonder hoogtevrees en enorm veel lef.

Belgisch kunstenaar Elzo levert een in het oog springend tafereel. Twaalf portretten van de 'Fools' die bij elkaar een grote muur vullen. Het gaat om 12 verschillende zeefdrukken van 70 x 50 cm, in gelimiteerde oplage. Indrukwekkend, kleurrijk en eigenzinnig.

Ship of Fools zal van dinsdag t/m vrijdag van 13:00/18:30 geopend zijn of op afspraak. Daarnaast is het ook mogelijk om online aankopen te doen.

Opening 3 april 17:00Persaccreditatie via Saskia@bij-coos.nl

Ship of Fools Saturnusstraat 60 2516 AH Den Haag T: 070 3890858 W: www.shipoffoolsgallery.com E: info@ship-of-fools.nl

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13:00/18:30 of op afspraakIngezonden persbericht