Ingezonden persbericht


Huizen, 3 april 2009

Van Amersfoort Racing investeert met
Mathijs Harkema in de toekomst

Van Amersfoort Racing (VAR) geniet een uitstekende reputatie in de North European Cup Formule Renault 2.0L. Het huidige economische klimaat weerhoudt VAR er niet van om wederom te starten in deze competitieve Noord-Europese single-seater raceklasse. Met het Limburgse autosporttalent Mathijs Harkema zijn podiumplaatsen in het NEC Formule Renault 2.0L de inzet.

In een succesvolle test op het circuit van Valencia toonde Mathijs Harkema zijn bekwaamheid. De 19-jarige inwoner van Maastricht kende in 2008 een lastig seizoen in de Formule BMW en begint bij Van Amersfoort Racing aan een nieuw hoofdstuk. "Mathijs heeft een moeizaam jaar achter de rug, maar ik weet dat hij vooraan mee kan doen in de Formule Renault 2.0.", benadrukt teameigenaar Frits van Amersfoort. "Het komende seizoen gaan wij het tij keren en werken we toe naar een toekomst in de Formule 3."

Flexibele instelling

De jonge coureur is verheugd met de kans die VAR hem biedt. Mathijs Harkema: "Ik zie mijn stoeltje bij Van Amersfoort Racing als een beloning voor mijn doorzettingsvermogen. Het is lange tijd stil geweest rond mijn toekomst. We hadden veel last van de economische crisis, waardoor een deel van onze sponsorgroep moest afhaken. Nu is het toch goed gekomen. Vooral dankzij de geweldig flexibele opstelling van Frits."

Van Amersfoort Racing is sinds 2003 actief in de Formule Renault en is één van de bedenkers van de North European Cup. Als enige bleek het raceteam uit Huizen afgelopen seizoen in staat om team Motopark te verslaan. VAR voelt het als een verplichting om deel te nemen aan de North European Cup Formule Renault 2.0L.

Vol ambitie

"De realiteit is dat in deze tijd alle eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden. Wij hebben besloten om niet toe te geven aan de economische malaise en verschijnen toch met minimaal één auto aan de start", aldus Frits van Amersfoort. Het is denkbaar dat gaandeweg het seizoen nog een Formule Renault in stelling wordt gebracht.

Coureur Mathijs Harkema begint vol ambitie aan seizoen 2009, dat aftrapt tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. "VAR heeft al heel veel succesvolle coureurs voortgebracht. Het is een eer om deel uit te mogen maken van dit no-nonsense team. Topsport en topprestaties staan centraal. Dat dit seizoen begint voor eigen publiek maakt de overgang naar de Formule Renault nog eens extra mooi. Ik ga er vol voor."

Mathijs Harkema wordt ondersteund door Neptunes structures, Toyota handling en Chateau Neercanne